Antena 3 CNN Politică Alexandru Rafila: Să nu politizăm campania de vaccinare pentru că încrederea oamenilor va avea de suferit

Alexandru Rafila: Să nu politizăm campania de vaccinare pentru că încrederea oamenilor va avea de suferit

Partidul Social Democrat propune o coaliție pentru relansarea României, din care să facă parte autorități și reprezentanți ai patronatelor şi lansează, în acelaşi timp, un apel împotriva politizării campaniei de vaccinare.

Alexandru Rafila: Să nu politizăm campania de vaccinare pentru că încrederea oamenilor va avea de suferit
de Georgiana Adam    |    28 Apr 2021   •   13:05

"Militez pentru un principiu: să nu politizăm campania de vaccinare, să nu politizăm pandemia, pentru că lucrul acesta va afecta încrederea oamenilor în autorități, lucrul acesta s-a și întâmplat din nefericire în perioada anterioară, și să încercăm să generăm încredere (...)

Alexandru Rafila: Oamenii trebuie să beneficieze de vaccinare indiferent de culoarea primarilor

Am auzit zilele trecute un apel către primarii PNL, mi se pare nefiresc, pentru că eu cred că oamenii din toată țara, indiferent de culoarea politică a primarilor, trebuie să beneficieze de vaccinare", a spus, miercuri, deputatul PSD Alexandru Rafila.

Reprezentanți ai PNL, dar şi ai USR-PLUS au cerut, recent, primarilor acestor formațiuni politice să se implice în efortul de a-i convinge pe cetățenii din comunitățile lor să se vaccineze.

Co-președintele USR-PLUS, Dan Barna, spunea vineri că primarii din formațiunea sa au primit misiunea de a trata campania de vaccinare ca pe o campanie electorală.

"Unii au mers din poartă în poartă, ca la campanie. Au fost primari care deja au luat taurul de coarne, primari care au spus că au înțeles și se vor ocupa și alții care au spus că, dacă oamenii nu au înțeles, nu sunt responsabili, ce pot ei să facă?

Evident că sunt puncte de vedere diferite, dar mesajul a fost înțeles, toți colegii mei au plecat de la această întâlnire cu acest gând: să accelereze. Să privească această campanie exact ca pe o campanie electorală. (…)", a declarat Barna după o întâlnire cu reprezentanții locali ai USR-PLUS.

Alexandru Rafila, în favoarea implicării maneliștilor în campania de vaccinare

Reprezentantul României la Organizația Mondială a Sănătății, deputatul PSD Alexandru Rafila, susține implicarea "liderilor de opinie" din zona artistică, inclusiv a cântăreților de manele, în promovarea campaniei de vaccinare.

Rafila a subliniat că este important ca acest demers să fie unul coordonat şi finanțat corespunzător.

"Ideea este bună, cu trei condiții: să existe o coordonare a campaniei de informare, să existe bună credință din partea celor care se implică şi să înțeleagă de ce fac acest lucru.

Indiferent că este vorba de un artist dintr-o altă zonă, maneliști, cum spuneți dvs, pentru mine nu are asta importanță. Important este ca persoane credibile, lideri de opinie din zona artistică, să facă acest lucru, dar nu la voia întâmplării.

Acest demers trebuie şi finanțat. Că face cineva benevol, foarte bine, dar în lipsa unei gândiri coerente şi a unei finanțări dedicate campaniei de informare şi de aderență la vaccinare cred că rezultate vor fi îndoielnice", a declarat deputatul PSD, miercuri, la Parlament.

×
Subiecte în articol: Alexandru Rafila campania de vaccinare
Parteneri
Israelul a lansat atacuri puternice în Iran, Irak și Siria
x close