Antena 3 CNN Politică Alina Gorghiu, despre greva profesorilor: "Soluțiile pot fi generate exclusiv prin dialog"

Alina Gorghiu, despre greva profesorilor: "Soluțiile pot fi generate exclusiv prin dialog"

Sindicatele din Educație au solicitări legitice, dar soluțiile pot fi generate exclusiv prin dialog, afirmă vicepreședintele PNL Alina Gorghiu. Peste 150.000 de profesori şi 50.000 - 60.000 de angajați nedidactici şi personal auxiliar au început astăzi greva generală.

Alina Gorghiu, despre greva profesorilor: "Soluțiile pot fi generate exclusiv prin dialog"
Sursa foto: Hepta | Mediafax Foto / Andreea Alexandru
de Georgiana Adam    |    22 Mai 2023   •   15:18

"Astăzi, la Ministerul Muncii va avea loc o întâlnire de lucru cu ministrul Muncii, pentru a a aduce acesta lămuririle finale, sper eu, cu privire la reforma pensiilor speciale. A fost chemat de premier, iar în zilele următoare sper să văd o discuție cu același ministru al Muncii, referitoare la legea salarizării, pentru că această lege a salarizării este de interes pentru rezolvarea problemelor din sistemul de educație. PNL este la fel de atent ca oricine la greva din domeniul educației, motiv pentru care astăzi vom vorbi despre educație, cum să găsim soluții ca să stopăm aceste demersuri ale sindicatelor, care au niște solicitări legitime. Salarizarea în domeniul educației este o problemă care va trebui să fie rezolvată și cred că liderii partidelor politice care formează coaliția de guvernare au decis foarte bine, să nu mai discute despre rotație, să discute despre probleme care sunt importante", a declarat Alina Gorghiu.

Ea a explicat că legea salarizării va trebui să cuprindă solicitările pe care sindicaliștii din educație le au.

"Guvernul a avansat deja niște propuneri, bonusul pentru debutanți, pachetul de investiții prins în legile de astăzi. Soluțiile pot fi generate exclusiv prin dialog. Dialogul va avea loc cu cei care răspund de acest sector, și anume ministrul Muncii, care va trebui să găsească, împreună cu noi toți, pentru că vom sprijini finalizarea acestei greve și identificarea soluțiilor, demersul colectiv", a adăugat Alina Gorghiu.

Ea a spus că legea salarizării ar urma să vină în Parlament la începutul sesiunii parlamentare din toamnă.

"Nu este un document ușor de făcut și nu aș vrea să dea nimeni rateuri. E drept, ministrul Muncii a întârziat foarte mult discuțiile pe această lege, dar nu ajută pe nimeni dacă eu găsesc vinovatul în persoana ministrului Muncii sau a altui ministru. Important este să ne așezăm la masă și să găsim soluțiile pentru sistemul educației", a încheiat Gorghiu.

×
Subiecte în articol: Alina Gorghiu grevă profesori PNL
Parteneri
Elena Mateescu anunță o nouă schimbare a vremii, de Florii
x close