Antonescu: Probabil România nu va intra în Schengen. Aderarea nu are legătură cu evenimentele politice recente din România

de M.Z.    |    17 Iul 2012   •   15:41
Antonescu: Probabil România nu va intra în Schengen. Aderarea nu are legătură cu evenimentele politice recente din România Foto: Intact Images/EPA

Preşedintele interimar Crin Antonescu a declarat, marţi, că este posibil ca România să nu reuşească aderarea la spaţiul Schengen, dar susţine că acest lucru nu este cauzat de  evenimentele politice care au avut loc în ultima perioadă în ţara noastră.

"Ştiţi foarte bine că accesul nostru în spaţiul Schengen, în ciuda îndeplinirii tuturor standardelor cerute - lucru cunoscut de mulţi - a fost blocat, a fost refuzat României până să vină la putere Guvernul Ponta şi, bineînţeles, cu mult înainte şi fără nicio legătură cu schimbarea constituţională a preşedinţilor Camerelor (Parlamentului - n.r.) în România sau suspendarea preşedintelui. Motivele din care accesul României în Schengen este blocat sunt diverse şi sunt de natură politică. În acest moment, este foarte de presupus că pretextul acesta (raportul pe MCV - n.r.) va fi folosit în continuare de către cei care se împotriveau şi înainte", a spus Antonescu, la RRA, potrivit Agerpres.

De asemenea, preşedintele PNL a mai subliniat că, din punctul său de vedere, nu doar Olanda se va folosi de acest pretext pentru a amâna intrarea României în Schengen.

"Din păcate, este mai probabil să nu reuşim această intrare în Schengen, dar asta nu are nicio legătură, în fond, cu evenimentele politice din România", a adăugat preşedintele interimar.


Parteneri
x close