Antena 3 CNN Politică Arendaşul moşiei lui Traian Băsescu, implicat în afaceri penale

Arendaşul moşiei lui Traian Băsescu, implicat în afaceri penale

Arendaşul moşiei lui Traian Băsescu, implicat în afaceri penale
Sursa foto: Foto: Agerpres
de M.Z.    |    21 Iun 2015   •   16:17

Compania aleasă de Traian Băsescu să îi administreze terenul de la Nana are un asociat implicat în afaceri penale. Este vorba despre Gheorghe Dume, fost administrator al Avicola Călăraşi în perioada în care această firmă este acuzată că a livrat carne stricată în magazine. 

 
În plus, Avicola Călăraşi este implicată şi într-un dosar de evaziune fiscală. 
 
Administratorul şi asociatul firmei care se ocupă de moşia de la Nana, Gheorghe Dume, are legături cu dosare penale. În 2013, era administator şi membru în consiliul de administraţie al companiei Avicola Călăraşi, aflată acum sub urmărire penală. 
 
Sub conducerea lui Gheorghe Dume, Avicola Călăraşi a livrat peste 17 tone de carne stricată către un lanţ de magazine din Bucureşti, Braşov şi Cluj-Napoca. 
 
Dosarul a fost instrumentat de procurorii DNA în anul 2013. În plus, aceeaşi companie este acuzată de procurorii DNA că face parte dintr-un circuit evazionist de 14 societăţi comerciale. Prejudiciul se ridică la 50 de milioane de euro în acest caz. 
 
Traian Băsescu a renunţat la fosta companie care îi administra moşia, Agro Green Nana, deţinută de Elena Udrea, în condiţiile în care cel care se ocupa de firmă era, la momentul acela, arestat la domiciliu, iar firma avea sechestru asigurator pe toate bunurile. 
 

×
Subiecte în articol: Nana
Parteneri
Atenţionare meteo ANM: Ploi, vijelii, lapoviţă şi ninsoare
x close