Antena 3 CNN Politică S-a aflat câți bani a cheltuit Klaus Iohannis pentru călătoriile în străinătate. Președintele a avut zeci de deplasări externe în 2023

S-a aflat câți bani a cheltuit Klaus Iohannis pentru călătoriile în străinătate. Președintele a avut zeci de deplasări externe în 2023

Secretul bine păstrat al președintelui României a fost dezvăluit. S-a aflat cât a cheltuit Klaus Iohannis pentru deplasările externe pe care le-a efectuat în 2023.

S-a aflat câți bani a cheltuit Klaus Iohannis pentru călătoriile în străinătate. Președintele a avut zeci de deplasări externe în 2023
Sursa foto: Hepta | Mediafax Foto / Andreea Alexandru
de Redacția Antena 3 CNN    |    31 Dec 2023   •   15:56

Preşedintele Klaus Iohannis a efectuat, în 2023, 34 de deplasări externe.

Conform unui răspuns al Administraţiei Prezidenţiale, transmis la solicitarea înaintată de Agerpres, cheltuielile dedicate celor 34 de deplasări externe ale delegaţiilor oficiale conduse de preşedintele Klaus Iohannis, în anul 2023, însumează 41 de milioane de lei.

Azerbaidjan, Luxemburg, Emiratele Arabe Unite, Bulgaria, Singapore, Regatul Ţărilor de Jos, Islanda, Lituania, Portugalia și Spania sunt doar câteva dintre deplasările efectuate de președinte în 2023.

Şeful statului a efectuat şi două turnee, unul în America Latină (Brazilia, Chile şi Argentina) şi unul în Africa (Kenya, Tanzania, Republica Cabo Verde şi Senegal).

Citește și: Marcel Boloș va cere revocarea unor conducători de la ANAF și Autoritatea Vamală: "Nu mai tolerez laudele penibile"

De asemenea, în 2023, şeful statului a primit două premii, anume  'Franz Werfel' pentru Drepturile Omului şi Premiul Civic German, în Germania.

Potrivit Administraţiei Prezidenţiale, de la începutul anului până pe 13 decembrie, preşedintele Iohannis a transmis Parlamentului, spre reexaminare, 11 legi şi a înaintat Curţii Constituţionale 14 sesizări de neconstituţionalitate.

De asemenea, până la data de 13 decembrie, au fost înregistrate 34 de cereri de graţiere. Şeful statului nu a aprobat cereri de graţiere nici în acest an.

Până la data de 14 decembrie au fost acordate 740 de decoraţii naţionale și pe domenii de activitate, civile şi militare de pace (inclusiv cele care intră sub incidenţa Legii nr. 182/2002), dintre care 34 au fost acordate unor instituţii din domeniile sănătăţii, educaţiei, culturii, educaţiei sociale şi sportului.

De asemenea, au mai fost acordate 31 de decoraţii Drapelelor de luptă ale unităţilor militare.

×
Parteneri
Datoria neştiută de 7.200 lei pe care fiecare român o are
x close