Antena 3 CNN Politică Băsescu îi răspunde lui Antonescu: are reacţii "tardive"

Băsescu îi răspunde lui Antonescu: are reacţii "tardive"

Băsescu îi răspunde lui Antonescu: are reacţii "tardive"
Sursa foto: Foto: Intact Images
de M.Z.    |    14 Aug 2013   •   08:11

Traian Băsescu şi Crin Antonescu se ceartă pe tema declaraţiilor preşedintelui Jobbik. În timp ce Antonescu îl acuză pe şeful statului că i-a susţinut până acum pe extremiştii maghiari, preşedinţia se apără şi spune că liderul PNL are reacţii tardive.


În plus, nu lipsesc ironiile. Băsescu îi aminteşte lui Antonescu despre alte probleme pe care le are de rezolvat, acum că s-a întors din vacanţă.

Declaraţiile războinice ale lui Traian Băsescu la adresa Ungariei sunt ridicole şi politicianiste, spune Crin Antonescu. Preşedintele Senatului consideră că preşedintele României este responsabil de transformarea ţării într-un poligon electoral al lui Victor Orban şi al liderilor extremişti de la Jobbik.
 
Preşedintele îi dă şi el replica lui Crin Antonescu. Într-un comunicat, Administraţia Prezidenţială apreciază ca "tardivă" implicarea liderului PNL în subiectul participării unor lideri politici din Ungaria la activităţi pe teritoriul României. Mai mult, cu o notă ironică, purtătorul de cuvânt al preşedinţiei, Bogdan Oprea, şi-a exprimat speranţa că acum, întorşi din vacanţă cu forţe proaspete, liderii USL aflaţi la guvernare vor reuşi să rezolve probleme precum privatizarea CFR, şomajul mare, construcţia de autostrăzi şi slaba absorbţie a fondurilor europene.

Declaraţiile vin după ce Ungaria i-a dat o lecţie de politeţe preşedintelui Traian Băsescu. Ambasadorul maghiar la Bucureşti, Oskar Fuzes, spune că cele două ţări împărtăşesc interesul protejării minorităţilor. Mai mult, diplomatul ungar, criticat de multe ori pentru poziţiile dure faţă de România, spune că Ungaria este angajată în menţinerea stabilităţii în regiune şi garantarea drepturilor minorităţilor etnice. Traian Băsescu a spus recent la Izvorul Mureşului că ţara vecină a devenit un "focar de instabilitate" în privinţa problemelor minorităţilor etnice.
 

×
Subiecte în articol: Crin Antonescu jobbik
Parteneri
Au fost finalizate operațiunile de umplere de pe strada surpată din Slănic
x close