Antena 3 CNN Politică Băsescu: Ponta a încălcat Constituţia discutând în Guvern un act despre Ucraina vizând apărarea

Băsescu: Ponta a încălcat Constituţia discutând în Guvern un act despre Ucraina vizând apărarea

Băsescu: Ponta a încălcat Constituţia discutând în Guvern un act despre Ucraina vizând apărarea
de M.T.    |    06 Mai 2014   •   19:29

Victor Ponta a încălcat Constituţia discutând în Guvern un act despre Ucraina care vizează apărarea României, consideră preşedintele Traian Băsescu, acesta adăugând că trebuia să fie informat şi invitat la respectiva şedinţă de guvern.

„Premierul nu a făcut nicio notificare că pe ordinea de zi se află vreuna din din aceste teme. A încălcat grav Constituţia, pentru că a discutat o problemă de securitate naţională, de politică externă, fără să îl notifice pe preşedintele României. Cu siguranţă nu ar mai fi avut nevoie de CSAT dacă şi eu aş fi fost acolo, a afirmat Băsescu, în cadrul unei declaraţii de presă susţinute la Palatul Cotroceni.

Preşedintele a explicat că nu a făcut public până acum acest lucru pentru că nu a dorit să escaladeze discuţiile între Preşedinţie şi şeful Guvernului.

De asemenea, Băsescu a adus în discuţie articolul 87 din Constituţie, care prevede că preşedintele poate lua parte la şedinţele Guvernului în care se dezbat subiecte de interes naţional.

Preşedintele a explicat că sunt trei „momente” în care premierul este "obligat" să informeze preşedintele despre ordinea de zi a şedinţelor de Guvern, iar preşedintele trebuie să conducă şedinţa, dacă sunt dezbătute teme de politică externă, apărarea ţării şi asigurarea ordinii publice.

×
Parteneri
Afacerea de succes cu care un italian a dat lovitura în Buzău
x close