Antena 3 CNN Politică Boc susţine că la Cotroceni a fost o consultare, nu o şedinţă de guvern

Boc susţine că la Cotroceni a fost o consultare, nu o şedinţă de guvern

Boc susţine că la Cotroceni a fost o consultare, nu o şedinţă de guvern
Sursa foto: emil boc
23 Apr 2010   •   01:48

Premierul Emil Boc declarat, joi seară, la TVR, că insistă aupra faptului că la Palatul Cotroceni a avut loc, marţi, o consultare, nu o şedinţă de Guvern.
"A fost o întâlnire constituţională. Nu a fost o şedinţă de Guvern, a fost o consultare în temeiul articolului 86 din Constituţie", a explicat Boc.

Întrebat dacă nu crede că s-a dat un semnal de subordonare a Guvernului faţă de preşedintele ţării prin faptul că miniştrii s-au deplasat la Palatul Cotroceni, Boc a răspuns: "Nu, pentru că textul Constituţional pune temeieul relaţiilor noastre şi faptul că cei doi capi se consultă e un lucru normal".

Boc a spus că "a sta în orgolii" este un lucru "nesănătos".

Membrii Guvernului au fost convocaţi, marţi, la Cotroceni, pentru o discuţie în care, potrivit Administraţiei Prezidenţiale, preşedintele Traian Băsescu le-a cerut miniştrilor, printre altele, să plătească datoriile statului către agenţii economici.

Potrivit Preşedinţiei, discuţiile dintre Băsescu şi membrii Guvernului au vizat subiecte referitoare la măsuri de reformă care nu mai suportă amânare: reducerea cheltuielilor publice, atât ca efect al reformei în administraţia publică la nivel central şi local, cât şi al unei mai bune ţintiri a beneficiarilor sistemului de protecţie socială; procesul de descentralizare; legea de funcţionare a Agenţiei Naţionale de Integritate, scrie Mediafax.

Înainte de întâlnirea cu preşedintele, membrii Guvernului s-au reunit, luni seară, pentru a stabili un punct de vedere unitar asupra problemelor aflate pe agenda discuţiei.
Antena3.ro

×
Parteneri
Mesaj RO-Alert în Slănic Prahova: ”Părăsiți zona!”
x close