Antena 3 CNN Politică Crin Antonescu, despre eşecul Schengen: Această palmă dată României afectează foarte grav prestigiul conducătorilor

Crin Antonescu, despre eşecul Schengen: Această palmă dată României afectează foarte grav prestigiul conducătorilor

Crin Antonescu, despre eşecul Schengen: Această palmă dată României afectează foarte grav prestigiul conducătorilor
06 Ian 2011   •   23:32

“Există în relaţiile internaţionale prestigiul unei ţări, prestigiul al unor conducători, şi această palmă dată în fond României afectează foarte grav prestigiul conducătorilor”, a declarat Crin Antonescu, joi seară, la Sinteza Zilei. Liderul PNL este de părere că implicaţiile respingerii României din spaţiul Schengen sunt mult mai ample şi nu contează că preşedintele şi-a asumat responsabilitatea pentru acest eşec, pentru că nu se va întâmpla nimic concret.


 
“Preşedintele a spus că îşi asumă responsabilitatea, dacă măcar de această dată preşedintele ar vorbi şi despre nişte consecinţe asupra asumării acestui eşec. Niciodată nu s-a întâmplat nimic practic. Poate avea repercusiuni de natură economică în sensul în care acest spaţiu e mai puţin apetisant pentru investitori, şi asta într-un moment de criză economică planetară”, a precizat Crin Antonescu.




El a observat că atât Traian Băsescu cât şi Teodor Baconschi s-au înfuriat din cauza acestui eşec, iar preşedintele a început să se “răţoiască la partenerii europeni”.

“Văd pe parcursul zilei de ieri şi de azi că belelele se ţin lanţ. Acest eşec are darul nefericit de a-l înfuria atât pe preş Băsescu cât şi pe Baconschi. Peste domnul Baconschi vine şi preşedintele ţării, care în seara asta pur şi simplu începe să se răţoiască la partenerii europeni şi să deplângă public faptul că cei doi colegi ai domniei sale, Sarkozy şi Merkel, nici măcar nu l-au anunţat”, a mai spus liderul PNL.

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, joi seară, la TVR, că s-ar fi aşteptat ca preşedintele Franţei, Nicolas Sarkozy, şi cancelarul Germaniei, Angela Merkel, să-l avertizeze cu privire la opoziţia celor două ţări referitoare la aderarea României în spaţiul Schengen.

×
Subiecte în articol: Crin Antonescu spatiul Schengen PNL palma
Parteneri
Situaţie critică în Slănic Prahova: o stradă s-a surpat! ISU intervine
x close