Antena 3 CNN Politică Dan Radu Ruşanu: PDL nu va ţine cont de hotărârea CC în privinţa rocadei dintre Geoană şi Corlăţean

Dan Radu Ruşanu: PDL nu va ţine cont de hotărârea CC în privinţa rocadei dintre Geoană şi Corlăţean

Dan Radu Ruşanu: PDL nu va ţine cont de hotărârea CC în privinţa rocadei dintre Geoană şi Corlăţean
Sursa foto: Foto: INTACT Images
12 Noi 2011   •   15:20
Dan Radu Ruşanu, vicepreşedinte al Partidului Naţional Liberal, a declarat sâmbătă că PSD va pierde „în mod cert” funcţia de preşedinte al Senatului. Liberalul este convins că PDL nu va ţine cont de hotărârea Curţii Constituţionale care ar permite rocada între Mircea Geoană şi Titus Corlăţean, conform Mediafax.

„Da, în mod cert PSD va pierde această funcţie pentru că nu avem majoritatea în Senat ca să putem impune un alt om din partea PSD, deşi, după rezoluţia Curţii Constituţionale din 2005, postul revine partidului cui i s-a acordat la începutul mandatului. Aşa spune acolo, numai că PDL respectă când le sunt avantajoase hotărârile. Astăzi refuză să respecte această hotărâre pe care s-a bazat PSD când a propus schimbarea lui Mircea Geoană, pentru că era, practic, o rocadă între Mircea Geoană şi un alt membru al PSD”, a declarat Ruşanu.

Senatorul a mai precizat că decizia PSD de înlocuire a lui Mircea Geoană nu a fost surprinzătoare pentru partidul său, dar acest lucru va afecta USL.

„Eu, care fac parte din Biroul Permanent al Senatului, pot să spun că nu am fost luaţi prin surprindere, pentru că domnul Geoană, din păcate, de o perioadă încoace avea o agendă proprie şi nu înţelegea că trebuie să respecte agenda unui partid. Poate nu a înţeles că postul acela este postul partidului. Nu putem să spunem că nu ne afectează acest lucru, ne va afecta ca partid mai puţin, ca alianţă mai mult, dar asta este viaţa, mergem înainte. Este o hotărâre internă a PSD, iar noi ca aliaţi ai PSD, vom respecta această hotărâre”, a adăugat Ruşanu.

×
Parteneri
Sondajul care lămureşte mascarada politică
x close