Antena 3 CNN Politică Dan Vîlceanu, ministrul Finanțelor în viitorul Guvern Cîțu - surse

Dan Vîlceanu, ministrul Finanțelor în viitorul Guvern Cîțu - surse

Dan Vîlceanu ar putea ocupa scaunul de ministru de Finanțe în viitorul guvern condus de Florin Cîțu, potrivit surselor Antena 3.

Dan Vîlceanu, ministrul Finanțelor în viitorul Guvern Cîțu - surse
de Gabriel Dano    |    22 Dec 2020   •   17:33

Firma familiei lui Vîlceanu, posibil viitor ministru al Finanțelor, în Cabinetul Cîțu, face afaceri de milioane de euro din contracte cu statul român.

Cu toate acestea, într-o intervenţie la Antena 3, Dan Vâlceanu susţinea, însă, că a ieşit din afaceri în momentul în care a intrat în politică, iar compania este condusă în prezent de părinţii săi.

”La aceasta companie, mama și tatăl meu sunt cei care conduc afacerea. În momentul în care am devenit deputat, am început procedura de faliment, pentru a lăsa deoparte tot felul de acuzatii și ce s-a spus. Toate contractele nu trebuie să facă nimeni nicio investigație, pentru că le-am declarat. Din toate contracrtele de care ați vorbit și milioanele de euro , dacă facem un calcul pe valorile prestate de societete, lucurile nu stau chiar așa, nu ajungem nici la jumătate din sumă, pentr că la licitații mergeam în asociere”, spunea Vâlceanu, în octombrie 2019.

Sunt foarte mulți doritori pentru puținele portofolii care le-au mai rămas liberalilor după negocierile de la Vila Lac cu UDMR și USR PLUS. Sunt nume importante care nu vor mai putea fi regăsite pe listele următorului Cabinet, dar și ministere importante care au fost cedate către celelalte formațiuni politice. Printre acestea, vorbim și despre Ministerul Finanțelor.

Astfel, la Ministerul de Interne ar putea fi propus astăzi, la Palatul Cotroceni, Lucian Bode, care a ocupat funcția de ministru al Transporturilor, portofoliu cedat celor de la USR.

La Ministerul Finanțelor, unele surse politice spun că există un singur favorit, și anume Ioan Boloș. Rămâne de văzut dacă cei de la PNL rămân doar cu această propunere, sau vor merge la Cotroceni și cu alte nume.

La Ministerul Muncii însă, acolo unde au fost vehiculate mai multe nume, printre care și Robert Sighiartău sau Violeta Alexandru, spun sursele că Violeta Alexandru ar urma să ocupe în continuare acest portofoliu, pentru că Robert Sighiartău nu ar mai fi favorit în interiorul PNL după acea tentativă de puci de acum câteva zile.

Pe surse, Ministerul Apărării ar urma să fie condus de Nicolae Ciucă, Ministerul de Externe de Bogdan Aurescu, Educația ar trebui să fie condusă de Sorin Câmpeanu, iar Ministerul de Finanțe ar fi în mâinile lui Marcel Boloș. Ministerul de Interne ar urma să fie primit de Lucian Bode, iar Virgil Popescu ar merge la Energie, după ce Emil Dumitru ar trebui să primească Ministerul Agriculturii.

Un nume nou pe lista propunerilor este Marilen Pirtea, care ar urmea să primească Ministerul Culturii, iar Robert Sighiartău ar urma să primească Ministerul Muncii.

×
Subiecte în articol: Dan Vâlceanu PNL
Parteneri
Marcel Ciolacu dă asigurări: Sunt bani de salarii si pensii
x close