Antena 3 CNN Politică De ce a devenit meniul un mister pentru delegaţii NATO veniţi la Bucureşti

De ce a devenit meniul un mister pentru delegaţii NATO veniţi la Bucureşti

De ce a devenit meniul un mister pentru delegaţii NATO veniţi la Bucureşti
Sursa foto: Foto: nefood.com.au
de M.Z.    |    10 Oct 2011   •   19:33

Delegaţii străini prezenţi la Adunarea Parlamentară a NATO din Bucureşti trebuie să-şi sune prietenii pentru a afla meniul de la restaurantul Senatului. Ei au întâmpinat mari probleme când au încercat să afle amănunte despre mâncarea din bufetul Senatului.

Personalul angajat la bufet nu a putut să le dea explicaţii delegaţilor în nicio limbă de circulaţie internaţională.

Întrebată despre un meniu, dacă este pentru vegetarieni, ospătăriţa l-a chemat în ajutor pe bucătar. Explicaţiile acestuia îl nedumeresc şi mai mult pe delegatul străin.

Bucătarul i-a spus unui delegat NATO că supa de linte despre care îl întreba este pentru vegetarieni. Apoi, a confirmat că felul de mâncare avea şi untură. Ulterior, s-a răzgândit.

"Aaa, nu! Legume! Numai legume! Numai legume, fără untură!", a spus bucătarul.

Bucătarii pregătesc câte trei meniuri în fiecare zi. Dintre acestea, unul este pentru vegetarieni. Ceilalţi sunt îndemnaţi la masă cu ceafă de porc la grătar, peşte prăjit şi pui la ceaun cu mămăliguţă. Oaspeţii de seamă sunt întâmpinaţi în spiritul ospitalităţii româneşti.

În sălile de şedinţă ale Parlamentului, discursul ministrului român de Externe, Teodor Baconschi, i-a făcut pe unii dintre demnitarii străini să revadă pozele cu cei dragi, să navigheze pe internet sau să citească presa. Acelaşi lucru se poate spune şi despre discursul preşedintelui Traian Băsescu.

Citeşte şi Lifturile de la Camera Deputaţilor s-au stricat luni, chiar în ultima zi a Adunării Parlamentare a NATO.

×
Subiecte în articol: meniu
Parteneri
Facturi Hidroelectrica, anunțul companiei pentru clienţi
x close