Antena 3 CNN Politică Decizie: Nica nu are nevoie de aprobarea Parlamentului pentru cumulul de funcţii guvernamentale

Decizie: Nica nu are nevoie de aprobarea Parlamentului pentru cumulul de funcţii guvernamentale

Decizie: Nica nu are nevoie de aprobarea Parlamentului pentru cumulul de funcţii guvernamentale
Sursa foto: Dan Nica
09 Feb 2009   •   16:01

Cumulul de funcţii deţinut de vicepremierul Dan Nica, ministru interimar al Administraţiei şi Internelor nu va mai fii supus aprobării Parlamentului. Birourile Permanente ale Camerei şi Senatului au decis că numirea acestuia la MAI nu schimbă componenţa Guvernului, a anunţat secretarul Camerei, social-democratul Valeriu Zgonea. Decizia a provocat nemulţumirea liberalilor. Viceliderul deputaţilor PNL, Eugen Nicolăescu a părăsit lucrările conducerilor celor două Camere, acuzând abuzul grurpurilor PSD-PDL şi anunţând că nu va mai participa la şedinţele conducerii camerelor legislative.
Secretarul Biroului Permanent al Camerei,Valeriu Zgonea, a spus că în şedinţa Birourilor comune s-a stabilit că prin preluarea de către vicepremierul Dan Nica a şefiei Ministerului de Interne nu se produce nicio modificare în structura Executivului şi că nu mai este nevoie ca el să fie audiat în comisiile din Parlament.
"În ciuda tuturor prevederilor constituţionale şi  regulamentare, puterea a decis că totuşi Dan Nica nu trebuie să fie audiat, ci pur şi simplu se va da un vot în şedinţa celor două Camere reunite care va fi miercuri dimineaţă la ora 9, cu  toate că, şi în Constituţie şi în regulament lucrurile sunt clare: când se face restructurarea Guvernului, când se numeşte cineva într-o funcţie nouă aprobată de Parlament, se face după toată procedura parlamentară. Ei consideră că unirea celor două funcţii este suficientă pentru a nu se mai face nici un fel de audiere", a reacţionat Nicolăescu.
PNL:Totul este abuz, totul este sminteală
Nicolăescu s-a arătat revoltat de faptul că decizia majorităţii a fost ca vicepremierul Dan Nica să nu mai fie audiat în comisii pentru a ocupa şi funcţia de ministru de interne, ci doar să primească un vot în plenul reunit, miercuri. Viceliderul grupului PNL a declarat că nu va mai participa la nicio şedinţă de Birou Permanent, deoarece nu doreşte să consfinţească prin prezenţa sa abuzurile reprezentanţilor PSD şi PDL care nu respectă nicio procedură în ceea ce priveşte posibilitatea de amendare a bugetului şi în cazul lui Nica.
"Nu s-a întâmplat niciodată ceea ce s-a intamplat astăzi în Parlament. Este strigător la cer ce se întâmplă. Cazul Năstase a fost amânat pentru următoarea şedinţă comună, dar eu nu voi mai participa la astfel de şedinţe.Eu în calitatea mea de vicelider nu o să mai vin la nicio şedinţă de Birou Permanent pentru că nu se respectă nicio procedură şi nicio cutumă. Totul este abuz, totul este sminteală de număr mare ca procent în Parlament. Aşa ceva nu se poate accepta", a declarat Eugen Nicolăescu, care a părăsit şedinţa Birourilor reunite înainte ca aceasta să ia sfârşit.
Nicolăescu s-a arătat revoltat de faptul că decizia majorităţii a fost ca vicepremierul Dan Nica să nu mai fie audiat în comisii pentru a ocupa şi funcţia de ministru de interne, ci doar să primească un vot în plenul reunit, miercuri.
"În ceea ce priveşte dezbaterea bugetului cred că aici s-a abordat problema în maniera arogantă şi de abuz, în sensul în care li s-a luat parlamentarilor dreptul ca în cinci zile să poată să facă amendamente, iar termenul începe să decurgă de când s-a pus pe site, de vineri, şi nicidecum de azi de când se distribuie în cadrul Birourilor Permanente, urmând ca până miercuri dimineaţă la ora 9.00 să se poată face amendamente, ceea ce nu s-a întâmplat niciodată în Parlamentul României", a mai explicat viceliderul deputaţilor PNL motivele plecării sale.
Antena3.ro

×
Parteneri
Cât costă coșul de cumpărături cu două săptămâni înainte de Paște
x close