Antena 3 CNN Politică Dragnea: Ministerul de Externe va lua toate măsurile legale pentru votul diasporei

Dragnea: Ministerul de Externe va lua toate măsurile legale pentru votul diasporei

Dragnea: Ministerul de Externe va lua toate măsurile legale pentru votul diasporei
de M.T.    |    09 Noi 2014   •   13:49

Preşedintele executiv al PSD, Liviu Dragnea, a declarat, duminică, într-o conferinţă de presă susţinută la Oradea, că Ministerul de Externe va lua toate măsurile legale pentru buna desfăşurare a votului în diaspora în al doilea tur al alegerilor prezidenţiale, informează Agerpres.

„Ştiu că Traian Băsescu a cerut demisia domnului ministru Corlăţean. Nu am înţeles exact de ce. Premierul Victor Ponta a avut o discuţie foarte clară la Ministerul de Externe. A spus că Ministerul de Externe trebuie şi va lua toate măsurile pentru ca fiecare român din diaspora să poată să-şi exercite dreptul de vot”, a afirmat Dragnea.

„Sunt absolut convins că vor fi luate toate măsurile în baza deciziilor, hotărârilor de la Biroul Electoral Central, pentru că BEC hotărăşte care sunt regulile”, a continuat liderul social-democrat.

În opinia vicepremierului, cea mai mare dificultate a procesului de votare a fost deja înlăturată, prin posibilitatea completării declaraţiei pe proprie răspundere şi în afara secţiei de votare.

„Noi am solicitat, în timpul zilei de duminică, la Biroul Electoral din străinătate, să încerce să se scoată obligativitatea completării acelei declaraţii în interiorul secţiei şi să se poată completa afară. Din momentul acela s-a fluidizat, pentru că şi noi eram interesaţi ca votul să decurgă mult mai bine. După ce BEC-ul a luat acea decizie, pe la ora 4-5 după-amiază, lucrurile au început să meargă mult mai bine”, a explicat vicepremierul.

Totodată, Dragnea a subliniat că în diaspora au votat mai mulţi cetăţeni, aproape dublu decât cei care au votat în turul unu în 2009.

×
Parteneri
Atenţionare meteo ANM: Ploi, vijelii, lapoviţă şi ninsoare
x close