Antena 3 CNN Politică Eugen Teodorovici a anunțat că va candida la Președinția României în 2024: "Lider te naști, nu te faci"

Eugen Teodorovici a anunțat că va candida la Președinția României în 2024: "Lider te naști, nu te faci"

Fostul ministru de Finanțe, Eugen Orlando Teodorovici a anunțat că va candida la alegerile prezidențiale din 2024: "Nu e o aroganță și o lipsă de modestie, e un crez puternic", a spus Teodorovici.

Eugen Teodorovici a anunțat că va candida la Președinția României în 2024: "Lider te naști, nu te faci"
Sursa foto: Facebook/ Eugen Orlando Teodorovici
de Mia Lungu    |    06 Feb 2023   •   21:32

Întrebat ce ar alege între a fi în boardul Băncii Naționale a României sau a fi președintele României, fostul ministru de Finanțe Eugen Orlando Teodorovici a spus, la Aleph News, că întotdeauna a ales obiective mari pentru români. 

"Niciodată nu m-am gândit să fac ceva pentru mine, cu excepția ultimilor 2 ani de zile când am trecut în zona privată și mă gândesc la mine.", a spus Teodorovici.

"Dar am un gust amar pentru că îmi doresc foarte mult și simt că de-asta sunt pe acest pământ, pentru a face pentru ceilalți și de-asta aș opta pentru cea mai înaltă funcție în stat și nu cred, ci sper din toată inima ca toți politicienii care pot să conducă țara aceasta să își dorească și să se înscrie în cursa din 2024. Așa ar fi corect pentru români", a adăugat acesta.

Întrebat dacă, astfel, confirmă faptul că va candida la alegerile prezidențiale, fostul ministru a spus că a confirmat "din prima zi în care am făcut pasul către politica românească".

"Am spus că așa e corect, ca un politician care crede că poate face pentru cei din jurul său să își dorească o funcție cât mai sus ca să poată face bine pentru cât mai mulți dintre români. Pentru că altfel, dacă te oprești, înseamnă că e o zonă de confort, în care te mulțumești și că nu ești acel politician de care țara are nevoie.

Poate sunt vorbe care par mari sau care pot fi duse în derizoriu pentru că clasa politică în general – din care și eu am făcut parte, nu mă dezic, nu mă ascund – a făcut astfel de gesturi pentru că dădeau bine în fața românilor, spun ce vor românii să audă, în mare parte, și atunci astfel de vorbe sau de gesturi sunt duse în derizoriu", a declarat Eugen Orlando Teodorovici.

Citește și: 2024 va fi cel mai scump an electoral. Costurile ajung la sute de milioane de euro

Eugen Teodorovici: "Lider te naști, nu te faci"

Întrebat dacă va candida independent sau din partea vreunui partid, Teodorovici a spus că e "o discuție lungă".

"Eu aș prefera și mi-aș dori foarte mult ca alături de mine, dacă voi face acest pas, să fie românii. Pentru că românii în 2024 cred că vor dori altceva. Cred că va fi un an atipic, un an nu al partidelor, ci al acelor persoane – că sunt pentru primari, pentru consilii județene, pentru funcția înaltă în stat – vor fi persoane", spune fostul ministru.

Teodorovici, când a fost întrebat ce îl recomandă pentru cea mai înaltă funcție în stat, a răspuns că "toți acești mulți ani din spate sau din 1991 până în prezent de administrație, experiență în intern, în extern".

"Sunt un om asumat. Niciodată nu am să fug de greșeală, am să îmi asum greșelile pentru că așa e normal să fie și liderii cam așa fac, să știți. Lider te naști, nu te faci. Nu e o aroganță și o lipsă de modestie, e un crez puternic și această credință în tine nu e o aroganță. Siguranța de sine e foarte importantă la un om ca mine care a avut de-a lungul timpului foarte multe bătălii, contre ”, a spus Eugen Orlando Teodorovici.

Eugen Orlando Teodorovici are 51 de ani și a fost ministru al Fondurilor Europene, apoi ministru de Finanțe în Guvernul Victor Ponta. Ulterior, a fost ministrul Finanțelor Publice în Guvernul Viorica Dăncilă.

×
Parteneri
Salarii mai mari pentru unii angajaţi! Mii de bugetari, pe lista norocoasă
x close