Antena 3 CNN Politică Guvernul a aprobat proiectul de lege pentru confiscarea averilor ilicite

Guvernul a aprobat proiectul de lege pentru confiscarea averilor ilicite

Guvernul a aprobat proiectul de lege pentru confiscarea averilor ilicite
Sursa foto: Foto: Intact Images
06 Iul 2011   •   19:01

Guvernul a aprobat proiectul de lege pentru confiscarea extinsă a averilor ilicite. Proiectul va fi trimis în procedură de urgenţă la Parlament.

Autorităţile vor putea să confişte averile ilicite ale persoanelor care au săvârşit infracţiuni şi care nu pot dovedi provenienţa averilor.

Legea  modifică actualul Cod Penal, astfel încât confiscarea extinsă a averii să fie reglementată prin lege.

"Astfel vor fi mai uşor confiscate averile ilicite, care nu se bazează ca dobândire pe mijloace legale. Se dă şi o satisfacţie opiniei publice, în sensul că autorităţile vor putea confisca aceste averi", a declarat premierul Emil Boc, adăugând că România este singura ţară din Uniunea Europeană care nu are posibilitatea confiscării averilor ilicite.

Referitor la proiectul depus de opoziţie, privitor la problema confiscării averilor, premierul a afirmat că cel al Guvernului este superior şi mai eficient.

Boc a argumentat că cel al opoziţiei nu permite confiscarea averilor ilicite pentru fapte de corupţie, întrucât proiectul respectiv are în vedere doar alte infracţiuni.

Totodată, premierul susţine că propunerea opoziţiei nu permite nici confiscarea pentru acte care ţin de evaziunea fiscală, proiectul opoziţiei permiţând tergiversarea întregului proces şi birocraţie.

 




×
Subiecte în articol: confiscare proiect lege parlament
Parteneri
Schimbare radicală în funcţionarea Poştei Române
x close