Antena 3 CNN Politică Începe lupta pentru şefia Senatului. Cine sunt candidaţii PNL şi PSD, după alegerea nelegală a lui Meleşcanu

Începe lupta pentru şefia Senatului. Cine sunt candidaţii PNL şi PSD, după alegerea nelegală a lui Meleşcanu

Începe lupta pentru şefia Senatului, după decizia Curţii Constituţionale care a stabilit că alegerea lui Teodor Meleșcanu a fost neconstituţională. 

Începe lupta pentru şefia Senatului. Cine sunt candidaţii PNL şi PSD, după alegerea nelegală a lui Meleşcanu
Sursa foto: Foto: Gov.ro
de M.Z.    |    23 Ian 2020   •   10:59

Au apărut deja primii posibili candidaţi: Alina Gorghiu din partea liberalilor, pentru care Ludovic Orban şi-a reafirmat sprijinul.

Însă, bătălia mare e în PSD, acolo unde există mai mulţi pretendenţi. Şerban Nicolae, fost lider de grup la Senat, nu a ascuns niciodată că îşi doreşte să conducă şedinţele de plen ca preşedinte al Senatului. 

Un alt posibil candidat e Titus Corlăţean, vehiculat şi atunci când a câştigat Meleşcanu. 

Dar şi Meleşcanu îşi doreşte să rămână la şefia Senatului şi face demersuri pentru a fi desemnat în cursă, tot din partea PSD, pentru că între timp a înfiinţat Partidul Forţa Naţională. Deci, nu mai este o problema de constituţionalitate ca să fie desemnat.

Curtea Constituţională a României a stabilit, miercuri, că este neconstituţională alegerea lui Teodor Meleşcanu în funcţia de preşedinte al Senatului.

Președintele Senatului, Teodor Meleșcanu a declarat miercuri, că așteaptă să vadă decizia și motivarea Curții Constituționale, adăugând că se va conforma hotărârii luate de judecătorii CCR.

Citește şi Teodor Meleșcanu este cercetat de Institutul de Investigare a Crimelor Comunismului, cu privire la împrejurările în care a acţionat la Viena în decembrie 1989

Război pe viaţă şi pe moarte pentru Senat

 

×
Parteneri
Românii care vor fi obligați să își instaleze al doilea contor pentru energie
x close