Antena 3 CNN Politică Înţelegere PDL -UDMR pe depolitizarea SRR şi SRTV: Membrii CA, numiţi numai de societatea civilă

Înţelegere PDL -UDMR pe depolitizarea SRR şi SRTV: Membrii CA, numiţi numai de societatea civilă

Înţelegere PDL -UDMR pe depolitizarea SRR şi SRTV: Membrii CA, numiţi numai de societatea civilă
Sursa foto: Marko Bela, Emil Boc
19 Apr 2010   •   15:26

Democrat-liberalii au reuşit să-şi aducă partnerii din UDMR pe aceeaşi lungime de undă, dup ce reprezentanţii acestora se opuneau numiril exclusiv de către societatea civilă a mebrilor din Consiliile de Administraţie ale eadioului şi televiziunii publice. Vicepreşedintele PDL Gheorghe Flutur a declarat, luni, după şedinţa BPN, că în urma negocierilor cu UDMR, privind depolitizarea SRR şi SRTV, aceştia din urmă au fost de acord ca numai societatea civilă să numească reprezentanţii în CA ale celor două instituţii.
"Am găsit înţelegere cu partenerii de la UDMR, mergem pe această linie şi acesta este un lucru îmbucurător pentru noi. Dorim ca şi celelalte formaţiuni să fie de acord. Principiul în coaliţia de guvernare este acela al depolitizării, pe care şi UDMR a anunţat că îl susţine şi este de acord cu acest lucru", a anunţat Flutur, referindu-se la prevederea ca societatea civilă să numească reprezentanţii în Consiliile de Administraţie ale celor două instituţii.
În proiectul de lege aflat la Senat şi pe care PDL îl susţine este însă prevăzută separarea funcţiei de preşedinte al Consiliului de Administraţie de cea de director general la SRR şi SRTV.
Totodată, directorul general va fi ales de Consiliul de Administraţie, în baza unui proiect de management pe care îl va susţine, iar pentru cealaltă funcţie, de preşedinte al CA, se aplică procedurile parlamentare privind modul de alegere.
Prim-vicepreşedintele PDL Adriean Videanu a anunţat, în urmă cu o săptămână, după şedinţa BPN, că reprezentanţii formaţunii vor începe miercuri negocierile cu partenerii de guvernare şi cu reprezentanţii opoziţiei pentru proiectul de lege privind depolitizarea SRR şi SRTV.
Preşedintele UDMR, Marko Bela, a declarat, tot în urmă cu o săptămână, că Uniunea "nu este de acord în totalitate" cu PDL în legătură cu faptul că depolitizarea TVR şi a Radioului public s-ar realiza dacă partidele politice nu ar mai avea candidaţi în consiliile de administraţie ale acestor instituţii.
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: UDMR SRTV numiri director management
Parteneri
Imagini spectaculoase în România - Aurora boreală surprinsă în Bacău
x close