Antena 3 Politică Laszlo Tokes: PPMT este un partid incomod pentru UDMR dar şi pentru puterea românească, pentru că nu pot fi cumpăraţi

Laszlo Tokes: PPMT este un partid incomod pentru UDMR dar şi pentru puterea românească, pentru că nu pot fi cumpăraţi

de G.S.    |    20 Apr 2013   •   16:54
Laszlo Tokes: PPMT este un partid incomod pentru UDMR dar şi pentru puterea românească, pentru că nu pot fi cumpăraţi
Sursa foto: Foto: Agerpres

Europarlamentarul Tokes Laszlo afirmă că PPMT este "un partid incomod pentru UDMR", Uniunea devenind "vocea maghiară a puterii române", dar adaugă că reprezentanţii PPMT sunt "incomozi" şi pentru "puterea românească", întrucât nu pot fi "cumpăraţi", conform Mediafax.
   
Tokes Laszlo a declarat, sâmbătă, la Cluj-Napoca, la Adunarea Naţională a Delegaţilor PPMT, că acest partid trebuie să îşi facă vocea auzită "pentru interesul şi protejarea intereselor maghiarilor" şi să ia atitudine pentru "drepturile autonomiste".
   
"Am înfiinţat PPMT, un partid incomod pentru UDMR, are UDMR un rival în Transilvania. Formaţiunea care susţine că reprezintă interesele maghiarilor a pierdut alegători până la alegerile din toamna anului trecut, dar a atins pragul cu votul simpatizanţilor români. Cu voturi româneşti şi cu votul puterii este menţinut în Parlament acest partid care a devenit vocea maghiară a puterii române. Şi pentru puterea românească suntem incomozi, noi nu putem fi cumpăraţi. (?) Trebuie să ne facem vocea auzită pentru interesul şi protejarea intereselor maghiarilor, asta facem noi, PPMT şi CNMT, luăm atitudine pentru drepturile autonomiste şi le sprijinim şi sprijinim cauza secuimii", a spus Tokes.
   
El a subliniat că ţelul PPMT este "autonomia naţională" şi că formaţiunea trebuie să lupte pentru autonomie şi pentru a putea "dispune asupra banilor noştri" şi ca limba maghiară "să devină limbă oficială".
   
Tokes Laszlo a acuzat UDMR că a primit, prin două fundaţii controlate de liderii Uniunii - "Iskola" şi "Progres", circa 3,5 milioane de euro din partea autorităţilor ungare, sume care nu au fost "niciodată decontate".
   
La Adunarea Naţională a Delegaţilor PPMT participă, printre alţii, secretarul de stat în Ministerul de Externe al Ungariei Nemeth Zsolt şi consulul Ungariei la Cluj-Napoca, Magdo Janos, lideri ai unor formaţiuni maghiare din alte ţări vecine Ungariei, dar şi parlamentari ungari. 
   
În cadrul manifestării, PPMT îşi va alege structurile de conducere şi va înainta mai multe propuneri privind regionalizarea României.
   
Singurul candidat pentru funcţia de preşedinte al formaţiunii este actual lider, Toro T. Tibor.

×

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp

Parteneri
x close