Antena 3 CNN Politică Liviu Dragnea: „Nu se dorește să mergem cu guvernarea până la capăt. Am hotărât să nu cedăm în fața niciunui atac”

Liviu Dragnea: „Nu se dorește să mergem cu guvernarea până la capăt. Am hotărât să nu cedăm în fața niciunui atac”

Liviu Dragnea: „Nu se dorește să mergem cu guvernarea până la capăt. Am hotărât să nu cedăm în fața niciunui atac”
Sursa foto: FOTO: captură video/ Antena 3
13 Oct 2017   •   15:31

La finalul ședinței Comitetului Executiv, președintele PSD Liviu Dragnea a anunțat numele celor trei miniștri care au fost votați în unanimitate. Însă, a dezvăluit și posturile ocupate de Rovana Plumb și Sevil Shhaideh.

Mai mult, prin declarația sa a subliniat că PSD-ul nu a renunțat la cele două colege, care vor rămâne în continuare în structura guvernamentală.

„Am prezentat colegilor propunerile pentru miniștri: Felix Stroe la Ministerul Transporturilor, Paul Stănescu vicepremier şi ministru al Dezvoltării Regionale şi Marius Nica, ministru delegat al Fondurilor Europene. A fost vot în unanimitate cu excepția la Paul Stănescu, domnul Bănicioiu a votat împotrivă. De asemenea am propus pentru postul de președinte la Comisia pentru Afaceri Europene pe Rovana Plumb, iar pentru postrul de chestor care rămâne liber după plecarea lui Stănescu, pe domnul Țuțuianu”. Social democrații nu au renunțat la cele două colege. PSD în unanimitate și-au arătat susținerea pentru cele două doamne. Nu a renunțat PSD-ul la ele. Cu toate solicitările și-au păstrat decizia.

Președintele PSD, Liviu Dragnea a declarat de asemenea, că situația tensionată la care s-a ajuns în ultimele săptămâni a fost provocată de anumite influențe externe.

Președintele PSD a spus că eventualele neînțelegeri care ar fi fost între el și premierul Mihai Tudose s-au rezolvat și vor merge cu guvernarea până la capăt, în ciuda faptului că nu se dorește acest lucru.

 „Tot partidul a fost pe punctul de.. am ieșit dintr o situație extrem de complicată. Cu PSD-ul se întâmplă ce se întâmplă cu multe partide care trec din opoziție la putere dar se mai întâmplă ceva din exteriorul partidului. Nu suntem lăsați și nu se dorește să mergem cu guvenarea până la capăt. Au fost discuții între amândoi am avut capacitatea să trecem peste asta cel mai important este ce am hotărât noi aseară, să nu cedăm în fața nici unui atac indiferent de la ce instițuție vine” a spus Dragnea.

Totodată, președintele PSD a avut numai cuvinte de laudă la adresa premierului Tudose și spune că trebuie lăsat să guverneze, fără să mai fie implicat în chestiuni politice.

 „Mihai trebuie sa conducă Guvernul, este un premier bun, iar în ceea ce privește chestiunile politice răspund eu, îmi asum eu”, a afirmat Dragnea. 

De asemenea, Liviu Dragnea a spus că nu mai merge la Cotroceni decât după alegerile prezidențiale și nu mai crede în „neimplicarea politică” a lui Klaus Iohannis”. 

De asemenea, îl invită pe Klaus Iohannis să se înscrie în PSD dacă mai dorește să-și exprime părerea referitor la partid.

 „Nu vreau sa mai merg la Cotroceni la aceasta ora nu mai cred in neimplicarea politica a lui iohhanis. Și îl rog să nu se mai refere la PSD” a mai spus Liviu Dragnea.

Întrebat în legătură cu pachetul de legi, Dragnea a anunțat că luni, în coaliție se va lua o hotărâre.

Mai mult, președintele PSD  l-a lăudat pe ministrul Justiției, Tudorel Toader despre care spune că este „responsabil”.

„Vom lua o decizie în legătură cu mai multe legi, luni în coaliție vom lua această decizie.Deocamdată nu am văzut pachetul de legi cu privire la Justiție. În Guvern sunt proceduri care durează mai mult. Și suntem deja la mijlocul lui octombrie. Ministrul Tudorel Toader a fost responsabil a transmis la CCR a primit la CCR mai lucrează la unele propuneri care au venit din partea unor asociații de profil și săptamâna viitoare să aibă o formă finală cu care să vină în coaliție și apoi în Parlament.

 

 

×
Parteneri
Orașul din Europa care cere ca ziua să aibă 26 de ore în loc de 24
x close