Antena 3 CNN Politică Marko Bela: Trebuie să ne asumăm rolul în Guvern. Să nu ne mai comportăm ca o fată mare

Marko Bela: Trebuie să ne asumăm rolul în Guvern. Să nu ne mai comportăm ca o fată mare

Marko Bela: Trebuie să ne asumăm rolul în Guvern. Să nu ne mai comportăm ca o fată mare
Sursa foto: Foto: Mediafax
15 Dec 2012   •   19:34

Fostul preşedinte al UDMR Marko Bela s-a pronunţat, sâmbătă, pentru asumarea unui rol al Uniunii în Guvern şi a spus că aceasta nu trebuie să se comporte "ca o fată mare" când este vorba de a intra la guvernare, pentru că nu este partid politic, ci reprezintă comunitatea maghiară.
   
Marko Bela a declarat, sâmbătă, la Consiliul Reprezentanţilor Unionali (CRU) al UDMR de la Târgu-Mureş, că speră ca Uniunea să poată colabora cu noua coaliţie guvernamentală majoritară şi să îndeplinească lucruri semnificative, aceasta fiind o abordare corectă, conform Mediafax.
   
"Da, eu sunt pentru ca UDMR, dacă e posibil şi dacă există interese mutuale şi condiţii de program reciproc avantajoase, trebuie să ne asumăm rolul în Guvern. Sper să putem colabora cu noua coaliţie guvernamentală majoritară şi să îndeplinim lucruri semnificative. Aceasta cred că este o abordare corectă. În ultimii 22 de ani unealta noastră politică a fost colaborarea guvernamentală. Ar trebui să trecem peste câteva ciudăţenii, să nu se mai spună că guvernăm şi cu unii şi cu alţii, că miroase a trădare, şi dacă am semnat o coaliţie guvernamentală, nu ieşim, să nu ne mai comportăm ca o fată mare, pentru că nu suntem partid politic, ci reprezentăm comunitatea maghiară", a spus Marko.
   
Acesta a adăugat că, dacă are un "partener onorabil", UDMR ar trebui să dea şi să afirme posibilitatea guvernării, mai ales în condiţiile în care urmează să fie discutate proiecte importante cum sunt reorganizarea administrativ-teritorială a României şi modificarea Constituţiei.
   
Fostul lider al UDMR a afirmat că, din punctul său de vedere, rezultatele obţinute de Uniunea la alegeri sunt "bune şi importante", deşi UDMR a obţinut mai puţine mandate decât în 2008.
   
Preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, declara, sâmbătă, că, după consultările de la Cotroceni şi după desemnarea primului-ministru, va urma o întâlnire cu liderii USL pentru discutarea intrării Uniunii la guvernare, urmând să fie discutate şi portofoliile care ar putea reveni Uniunii.

×
Subiecte în articol: Marko Bela rol guvern UDMR Constitutie
Parteneri
Românii care vor plăti taxe și impozite mai mari de anul următor!
x close