Antena 3 CNN Politică Miniştrii din Guvernul Ciolacu, audiaţi în comisiile din Parlament | Lista completă a miniştrilor

Miniştrii din Guvernul Ciolacu, audiaţi în comisiile din Parlament | Lista completă a miniştrilor

Guvernul Marcel Ciolacu intră de astăzi în linie dreaptă pentru învestire. La ora 10 încep procedurile! Miniștrii propusi vor fi audiați în comisiile de specialitate din Parlament.

de Redacția Antena 3 CNN    |    14 Iun 2023   •   07:46

Cei 18 miniștri vor veni, rând pe rând, să prezinte proiectele pe care le au în programul de guvernare. Astăzi vor avea loc toate audierile, iar joi la ora 12 urmează ca Guvernul Ciolacu să primească votul de învestitură în plenul reunit al Parlamentului.

După aceea, noul guvern va depune jurământul la Palatul Cotroceni, iar mâine seară este programată și prima ședință de guvern condusă de Marcel Ciolacu. Vom avea doi vicepremieri, Marian Neacşu de la PSD şi Cătălin Predoiu de la PNL.

Noutăţile din guvernul Ciolacu vor fi ministrul Turismului Radu Oprea, Bogdan Ivan la Digitalizare şi Florin Barbu la Agricultură. Ministerele Muncii, Sănătăţii sau Transporturilor rămân conduce de aceiaşi miniştri ca şi până acum respectiv Marius Budăi, Alexandru Rafila şi Sorin Grindeanu.

Marcel Ciolacu a prezentat noul program de guvernare. Premierul desemnat promite ca pensiile mai mici de 3000 lei nu vor fi impozitate. Până în 2025, toţi românii care muncesc pe salariul minim vor câştiga 500 euro/lună. Reducerea taxării pe munca se amână.

De partea cealaltă avem miniştri noi şi în guvernul PNL. Ministerul Afacerilor Externe va fi condus de Luminiţa Odobescu, Adrian Veştea la Dezvoltare, iar Raluca Turcan va fi de astăzi Ministerul Culturii.

Nu se schimbă nimic la Ministerul Finanţelor Publice, Cătălin Predoiu se mută la Ministerul Afacerilor Interne, iar Ligia Deca va conduce în continuare Ministerul Educaţiei.

Dacă până acum Senatul a fost condus interimar de liberala Alina Gorghiu, aceasta este propusă la Minsterul Justiţiei.

×
Subiecte în articol: Marcel Ciolacu
Parteneri
Au fost finalizate operațiunile de umplere de pe strada surpată din Slănic
x close