Antena 3 CNN Politică Ministrul Apărării, despre proiectul de lege privind "donaţii contra grade militare"

Ministrul Apărării, despre proiectul de lege privind "donaţii contra grade militare"

Ministrul Apărării, despre proiectul de lege privind "donaţii contra grade militare"
Sursa foto: Foto: VideoNews
27 Iul 2015   •   10:55
Ministrul Apărării, Mircea Duşa, a explicat luni dimineaţă că bugetul ministerului pe care îl coordonează nu va fi redus, aşa cum s-a vehiculat în presă.
 
"Bugetul Ministerului Apărării nu scade. Suma pe care aţi văzut-o se referă la bugetul de asigurări sociale. Aşa cum am făcut şi în 2013 şi 2014, la fel şi în 2015, bugetul la Ministerul Apărării a fost din ce în ce mai mare."
 
Referitor la proiectul legislativ conform căruia oricine donează o sumă îndeajuns de mare Armatei Române poate să deţină grad militar, Duşa a recunoscut că nu cunoaşte proiectul, dar a explicat că nu este de acord cu aşa ceva. 
 
"Nu am analizat acest proiect legislativ, cred că statul român trebuie să asigure finanţarea Ministerului Apărării Naţionale. Încă nu am analizat un asemenea proiect. Armata României este cea mai apreciată instituţie a statului român, cea mai apreciată de către populaţie şi consider că statul trebuie să facă eforturile pentru finanţarea armatei."
 
Întrebat dacă se poate discuta despre donaţii contra grade militare, Duşa a răspuns scurt: "Nu mi se pare corect acest lucru."
 

×
Parteneri
Urmează o lună cu temperaturi neobișnuite în România
x close