Antena 3 CNN Politică Ministrul Energiei, Virgil Popescu, interimar la Ministerul Cercetării

Ministrul Energiei, Virgil Popescu, interimar la Ministerul Cercetării

Ministrul Energiei, Virgil Popescu, va asigura interimatul în fruntea Ministerului Cercetării, Inovării și Digitalizării.

Ministrul Energiei, Virgil Popescu, interimar la Ministerul Cercetării
Sursa foto: Antena 3
de Silvia Preda    |    15 Dec 2021   •   16:21

Virgil Popescu îl va înlocui pe Florin Roman care a demisionat în urma acuzațiilor de plagiat.

"Prim-ministrul Nicolae-Ionel Ciucă a luat act de demisia ministrului Florin Roman și a transmis către Președintele României, Excelența Sa Klaus Werner Iohannis propunerea ca ministrul Energiei, Virgil Popescu, să asigure interimatul ministerului Cercetării, Inovării și Digitalizării", au anunțat reprezentanții Guvernului.

Ministrul Cercetării, Inovării şi Digitalizării, Florin Roman, a demisionat miercuri în urma acuzațiilor de plagiat.

Florin Roman a făcut anunțul privind demisia pe Facebook. Liberalul intenționează să-l dea în judecată pe Dacian Cioloș pentru acuzațiile făcute în acest caz.

"Am înaintat azi demisia din funcția de ministru, mulțumind premierului și echipei guvernamentale. Când albul devine negru, când orice vorba îți este răstălmăcită, când îți asumi erori materiale, dar se ajunge la linșaj din prima zi de mandat, este prea mult.

Nu vreau că acest scandal să afecteze activitatea Executivului. Cu cel care a coordonat tema și atacul, dl Dacian Cioloș ne vedem în instanța. Mi-a lipit eticheta de plagiator fără că o instanța sau comisie să dea un verdict", a spus Florin Roman.

Fostul ministru sugerează că în spatele scandalului sunt interese financiare.

×
Parteneri
Hidroelectrica anunţă perioada în care românii pot transmite indexul în aprilie
x close