Antena 3 CNN Politică Premieră în România anunţată de ministrul Finanţelor: PIB-ul pe cap de locuitor ajunge la 20.000 de euro în acest an

Premieră în România anunţată de ministrul Finanţelor: PIB-ul pe cap de locuitor ajunge la 20.000 de euro în acest an

Ministrul Finanţelor, Marcel Boloş, anunţă că Produsul Intern Brut (PIB) pe cap de locuitor atinge, în premieră, 20.000 de euro în acest an. De asemenea, cheltuielile pentru investiţii sunt prognozate să fie de 120 miliarde de lei, reprezentând 7% din PIB.

Premieră în România anunţată de ministrul Finanţelor: PIB-ul pe cap de locuitor ajunge la 20.000 de euro în acest an
Sursa foto: Gettyimages
de Silvia Preda    |    13 Feb 2024   •   22:14

Ministrul Finanțelor, în urma discuțiilor cu primarii de comune din toate regiunile țării, exprimă recunoștința pentru eforturile acestora în perioada dificilă de la finalul anului 2023.

Rolul vital al primarilor în eficientizarea cheltuielilor bugetare a fost subliniat, evidențiind importanța stabilizării deficitului bugetar.

"Am avut astăzi ocazia să vorbesc cu primarii de comune din toate regiunile țării și am profitat de moment pentru a le mulțumi. 

Finalul lui 2023 a fost unul greu pentru ei, în care au avut un rol vital în acest proces în care am arătat că, înainte de toate, statul poate face primul pas pentru stabilizarea deficitului bugetar, prin eficientizarea calitativă a cheltuielilor banilor românilor.

Eforturile lor se traduc prin posibilitatea de a continua investițiile din Politica de Coeziune și PNRR, fie că vorbim de autostrăzi, școli, spitale sau rețeaua de apă și canalizare", a transmis Marcel Boloş.

Acesta a participat marţi la a 27-a Sesiune Ordinară a Adunării Generale a Asociaţiei Comunelor din România, ocazie cu care a arătat că bugetul total al comunelor din România a crescut de la 9,2 miliarde lei la 9,5 miliarde de lei.

"Anul acesta, în care înregistrăm o premieră, anume că PIB-ul pe cap de locuitor ajunge la 20.000 euro, cheltuielile destinate investiţiilor se situează la aproximativ 120 miliarde lei, peste 7% în PIB.

În acest moment, unul dintre obiectivele principale este să păstrăm un echilibru la nivel macroeconomic și să ne concentrăm pe cofinanțarea proiectelor europene. Pentru 2024, am prognozat să atragem peste zece miliarde euro, dar și să realizăm o corelare a programelor de investiții pentru dezvoltarea comunităților locale cu programele de finanțare din bani europeni.

Aici aș puncta aici că o componentă importantă pe care am concentrat bugetul național este îmbunătățirea condițiilor de locuire prin programul Anghel Saligny, unde bugetul creşte de la 1,9 miliarde lei în 2023 la 4,6 miliarde lei în 2024, pentru: 2.250 km modernizare de drumuri, 150.000 branșamente individuale la apă-canalizare și 8.397 branșamente individuale la rețeaua de gaze naturale", a scris ministrul Finanţelor, marţi, pe pagina sa de Facebook.

????????? ?̂? ????? ????????̦????? Am avut astăzi ocazia să vorbesc cu primarii de comune din toate regiunile țării și am profitat de moment pentru a le mulțumi. Finalul lui 2023 a fost unul greu pentru ei, în care au avut un rol vital în acest proces în care am arătat că, înainte de toate, statul poate face primul pas pentru stabilizarea deficitului bugetar, prin eficientizarea calitativă a cheltuielilor banilor românilor. Eforturile lor se traduc prin posibilitatea de a continua #investițiile din Politica de Coeziune și PNRR, fie că vorbim de autostrăzi, școli, spitale sau rețeaua de apă și canalizare. Acum, pe fondul acestor eforturi, ??????? ????? ?? ????????? ??? ????̂??? ? ??????? ?? ?? ?,? ???????? ??? ?? ?,? ???????? ???. Anul acesta, în care înregistrăm o premieră, anume că ???-?? ?? ??? ?? ???????? ?????? ?? ??.??? ????, ???????????? ????????? ????????̦????? ?? ????????̆ ?? ??????????? ??? ???????? ???, ????? ?% ?̂? ???. În acest moment, unul dintre obiectivele principale este să păstrăm un echilibru la nivel macroeconomic și să ne concentrăm pe cofinanțarea proiectelor europene. Pentru 2024, ?? ????????? ??̆ ??????? ????? ???? ???????? ????, dar și să realizăm o corelare a programelor de investiții pentru dezvoltarea comunităților locale cu programele de finanțare din #banieuropeni. Aici aș puncta aici că o componentă importantă pe care am concentrat bugetul național este îmbunătățirea condițiilor de locuire prin programul ?????? ???????, ???? ??????? ????̦?? ?? ?? ?,? ???????? ??? ?̂? ???? ?? ?,? ???????? ??? ?̂? ????, pentru: 2.250 km modernizare de drumuri, 150.000 branșamente individuale la apă-canalizare și 8.397 branșamente individuale la rețeaua de gaze naturale.

Publicată de Marcel Boloș pe Marţi, 13 februarie 2024

×
Subiecte în articol: marcel bolos ministrul finantelor PIB
Parteneri
A început distribuirea pensiilor pe luna mai. Anunţul Poştei Române
x close