x close

Nicolae Bănicioiu cere premierului şi ministrului Sănătăţii "relaxarea politicii de angajare în sistemul medical"

de G.S.    |    10 Mar 2012   •   14:22
Nicolae Bănicioiu cere premierului şi ministrului Sănătăţii "relaxarea politicii de angajare în sistemul medical" 416 Foto: Mediafax
Deputatul PSD, Nicolae Bănicioiu, solicită premierului Mihai Răzvan Ungureanu şi ministrului Sănătăţii, Ladislau Ritli, să relaxeze, de urgenţă, politica de angajare în sistemul medical şi să finanţeze domeniul în mod corespunzător, conform Agerpres.

Deputatul susţine că, din cauza politicii de austeritate aplicată de Guvern, o secţie de chirurgie cardiacă precum cea de la Spitalul „Marie Curie” este nefolosită din lipsă de personal, iar copii care suferă de boli de inimă nu pot fi trataţi, conform unui comunicat al TSD.

'Doresc să trag un serios semnal de alarmă şi să fac apel la responsabilitatea premierului Mihai-Răzvan Ungureanu şi a ministrului Sănătăţii, Ladislau Ritli, ce au în mâinile lor vieţile a mii de copii români ce se nasc cu probleme de inimă. An de an şi lună de lună, multora dintre copiii cu probleme cardiace le este refuzat dreptul la viaţă şi la tratament de către Guvernul României, care se încăpăţânează să aplice o austeritate absurdă şi să nu finanţeze corespunzător sistemul de sănătate publică', afirmă Bănicioiu.

Deputatul social-democrat declară că o secţie de chirurgie cardiacă în valoare de 3,5 milioane de euro precum cea de la Spitalul 'Marie Curie' stă nefolosită din lipsă de personal, 'în numele politicii falimentare şi inumane a austerităţii'.
 

Parterneri
Parterneri
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri!
Nu, multumesc Accept
sati