Antena 3 CNN Politică Nicolae Ciucă: "România merită să intre în spaţiul Schengen şi va intra"

Nicolae Ciucă: "România merită să intre în spaţiul Schengen şi va intra"

Premierul Nicolae Ciucă a declarat, vineri, că România merită să intre în Schengen şi va intra în acest spaţiu de liberă circulaţie.

Nicolae Ciucă: "România merită să intre în spaţiul Schengen şi va intra"
Sursa foto: gov.ro
de Silvia Preda    |    09 Dec 2022   •   20:52

"La Consiliul JAI de ieri (joi - n.r.), Europa a fost împreună cu România, dar Austria a fost împotriva Europei. România a suferit o mare nedreptate, iar o nedreptate nu poate fi niciodată definitivă. O vom îndrepta, dar pentru asta, am fost și trebuie să rămânem uniți. România a fost și rămâne un partener european corect și loial, un membru al Uniunii Europene care îndeplinește toate criteriile de aderare la Spațiul Schengen", a spus, vineri, premierul Nicolae Ciucă, la Conferința de alegeri a Filialei PNL Sector 3.

Un singur stat s-a opus intrării României în Spațiul Schengen, și anume Austria.

"Toate partidele democratice din România și toate familiile politice europene au susținut aderarea României până în ultima clipă. Argumentele noastre foarte clare și pertinente au fost respinse în mod total nejustificat, din rațiuni de politică internă.

România merită să intre în Spațiul Schengen și România va intra în Spațiul Schengen, dar ieri României i s-a refuzat un tratament corect, un tratament echitabil, în acord cu valorile europene. Românii au îndeplinit toate obligațiile asumate, s-au comportat exemplar și acum se simt nedreptățiți și asta pe bună dreptate.

Un popor nedreptățit are nevoie de soluții”, a mai spus Nicolae Ciucă.

Premierul a mai spus că vor continua demersurile pentru atingerea obiectivului național de aderare la Spațiul Schengen.

România nu intră în Schengen

Comisarul european pentru afaceri interne, Ylva Johansson, a anunţat joi, la Bruxelles, că România şi Bulgaria nu au fost admise încă în Spaţiul Schengen.

Consiliul Justiţie şi Afaceri Interne a respins joi aderarea Bulgariei şi României la spaţiul Schengen, două voturi fiind împotrivă, în condiţiile în care era nevoie de unanimitate. Austria și Olanda au blocat intrarea României în Schengen.

×
Subiecte în articol: Nicolae Ciucă Schengen
Parteneri
Elevii care pot avea vacanţa de Paşte prelungită
x close