Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN Decisiv Comisarul european Ylva Johansson, despre respingerea României în Schengen: "Sunt dezamăgită"

Comisarul european Ylva Johansson, despre respingerea României în Schengen: "Sunt dezamăgită"

Ylva Johansson, comisarul UE pentru Afaceri Interne, s-a declarat "dezamăgită" de respingerea admiterii României şi Bulgariei în Schengen.

Comisarul european Ylva Johansson, despre respingerea României în Schengen: "Sunt dezamăgită"
Sursa foto: Hepta
de Silvia Preda    |    08 Dec 2022   •   16:31

Comisarul pentru afaceri interne a felicitat Croaţia şi pe cetăţenii croaţi pentru aderare şi a declarat că Bulgaria şi România merită, de asemenea, să adere la spaţiul Schengen, dar nu au reuşit să obţină sprijinul unanim necesar pentru a adera la spaţiul de liberă circulaţie a persoanelor şi bunurilor.

"Aş vrea să le transmit tuturor cetăţenilor din Croaţia «bunvenit» şi «felicitări», sunteţi întâmpinaţi călduros în Spaţiul Schengen. Dar vreau să mă adresez şi cetăţenilor din România şi Bulgaria: meritaţi să fiţi membri cu drepturi depline ai Spaţiului Schengen, meritaţi să aveţi acces la liberă circulaţie în Spaţiul Schengen, aţi beneficiat de o susţinere puternică de la aproape toate statele membre(...) de o susţinere puternică din partea Comisiei Europene, de aceea aş vrea să spun că sunt şi eu dezamăgită", a afirmat Ylva Johansson, la finalul Consiliului UE pentru Justiţie şi Afaceri Interne.

Austria și Olanda au votat împotrivă și au blocat intrarea României în Schengen

Austria și-a menținut până la capăt opoziția față de intrarea României în Schengen și a votat, joi, împotriva aderării țării noastre la spațiul de liberă circulație, transmite Antena 3 CNN.

Un al doilea vot împotrivă a venit din partea Olandei.

×
Subiecte în articol: Ylva Johansson Schengen
Parteneri
Data la care vom călători fără vize în America
x close