Antena 3 CNN Politică Nou val de favoriţi ai Cotroceniului pentru secretariatele de stat

Nou val de favoriţi ai Cotroceniului pentru secretariatele de stat

Nou val de favoriţi ai Cotroceniului pentru secretariatele de stat
06 Ian 2009   •   12:54

Preşedintele Traian Băsescu caută să-şi impună proprii oameni în eşalonul doi al funcţiilor guvernamentale. Tonul a fost dat prin numirea foştilor consilieri prezidenţiali, Mihai Stănişoară şi Daniela Nicoleta Andreescu, în poziţii cheie în noul guvern, unul în fruntea ministerului Apărării, celălalt la conducerea SGG. Un nou val de propuneri prezidenţiale se află pe masa comisiei interne a PD-L însărcinată cu analizarea CV-urilor pretendenţilor la posturi de secretari de stat şi şefii de agenţii.
Potrivit unor surse din PD-L, Octavian Belu, Bogdan Chiriţoiu şi Eugen Timoc, toţi foşti sau actuali colaboratori ai preşedintelui Traian Băsescu sunt în cărţi pentru ocuparea unor funcţii de secretari de stat.
Ex-consilier prezidenţial pe probleme de sport, Octavian Belu ar putea primi, cu binecuvântarea de la Cotroceni, un post de secretar de stat la Ministerul Tineretului şi Sportului.
Actualul consilier al şefului statului pentru relaţia cu românii de pretutindeni, Eugen Tomac, este dat cu şanse mari pentru prinderea unui post similar la nivelul Ministerului Afacerilor Externe.
Şi pentru Bogdan Chiriţoiu, fost membru PLD, consilier de stat la Departamentul de Planificare şi Analiză Politică, se caută un loc în ecuaţia funcţiilor, după ce, prima opţiune, şefia Agenţiei de Strategii Guvernamentale a fost cedată PSD.
Modelul băsescian, copiat de miniştrii PD-L
Înafară de Traian Băsescu, actualii miniştri se grăbesc să facă curăţenie în ograda proprie pentru a-şi insera proprii oameni de încredere. Miniştrii Transporturilor, Radu Berceanu şi cel al Sănătăţii, Ionuţ Bazac au demis în numai câteva zile 29 de directori.
Potrivit surselor citate, Berceanu are de gând să reactiveze în funcţii de secretari de stat o serie de foşti colaboratori. Constantin Dascălu şi Ioan Andreica, foşti secretari de stat pe vremea ultimei perioade când Berceanu a deţinut acest portofoliu ar reintra în aceleaşi drepturi, alături de un alt coleg de partid, Ionuţ Popa, fost viceprimar al Capitalei.
Gălăţeanul Mircea Toader vânează reinstalarea într-un scaun de secretar de stat la nivelul MAI, în timp ce liderul PD-L Iaşi, Dan Cârlan, perdant la uninominal, face curte lui Vasile Blaga pentru un post de secretar de stat la Ministerul Dezvoltării Regionale.
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: guvern consilieri secretari de stat
Parteneri
Patronii de păcănele riscă amenzi de 200.000 de lei dacă nu închid afacerile
x close