Antena 3 CNN Politică Opoziţia a depus moţiunea simplă pe Schengen: Corlăţean ar trebui demis pentru "proasta gestionare a afacerilor europene"

Opoziţia a depus moţiunea simplă pe Schengen: Corlăţean ar trebui demis pentru "proasta gestionare a afacerilor europene"

Opoziţia a depus moţiunea simplă pe Schengen: Corlăţean ar trebui demis pentru "proasta gestionare a afacerilor europene"
Sursa foto: Foto: Intact Images
de M.Z.    |    12 Mar 2013   •   07:49

Opoziţia a depus moţiunea simplă pe Schengen. Documentul este o iniţiativă a parlamentarilor PPDD, dar a fost semnat şi de senatorii şi deputaţii PDL.

Reprezentanţii Opoziţiei susţin că ministrul de Externe, Titus Corlăţean, are o poziţie radical anti-europeană şi ar trebui demis pentru "proasta gestionare a afacerilor europene".

Totul a pornit de la declaraţia lui Corlăţean, potrivit căruia, în cazul în care nu vom fi primiţi în Schengen luna aceasta, atunci România nu mai este interesată de procesul de aderare.

"Anunţăm depunerea moţiunii simple. O vom depune la preşedintele Camerei Deputaţilor şi se va stabili data dezbaterii şi vom respecta regulamentul Camerei în acest sens", a declarat Cornel Comşa, deputat PPDD.

Pe 2 martie, ministrul de Externe Titus Corlăţean a declarat că o eventuală nouă decizie de amânare a aderării României la Schengen la Consiliul JAI din săptămâna care urma va afecta "credibilitatea procesului", iar ţara noastră ar putea să nu mai fie interesată şi doar să aştepte o invitaţie de la UE.

"Care este concluzia? Dacă noi nu vom obţine o decizie corectă, legitimă, (înseamnă - n.r.) faptul că acest proces bazat pe nişte criterii de vechime, pe un Tratat European, nu mai este credibil. Nu mai este credibil, nu mai sunt interesat să fac parte din acest proces. Şi e bine de reţinut. (...) Aşa cum am trăit fără Schengen, putem să trăim în continuare. Prezentăm, scoatem paşaportul, companiile, inclusiv cele occidentale, vor pierde bani şi dacă UE va dori la un moment dat, sau cei care se opun, să invite România, să o facă", afirma Corlăţean.





×
Subiecte în articol: Schengen spatiu Schengen
Parteneri
Cătălin Cîrstoiu a anunţat că nu se retrage din cursă
x close