Antena 3 CNN Politică Orban: Remanierea lui Nica, episod din războiul pentru controlul şi fraudarea alegerilor

Orban: Remanierea lui Nica, episod din războiul pentru controlul şi fraudarea alegerilor

Orban: Remanierea lui Nica, episod din războiul pentru controlul şi fraudarea alegerilor
Sursa foto: Ludovic Orban
28 Sep 2009   •   11:50

Demiterea lui Nica se încadrează într-un război pentru controlul alegerilor şi pentru a putea fura cât mai mult la aceste alegeri, a declarat, luni, prim-vicepreşedintele PNL, Ludovic Orban, arătând că PNL nu va participa la nicio guvernare iniţiată de Traian Băsescu.
"Cele două feseneuri, după ce au minţit cu neruşinare pe români, au generat o prăbuşire economică fără precedent, au creat un haos administrativ şi o disoluţie instituţională şi iată că acum creează şi o instabilitate şi o criză politică. Practic, războiul între cele două partide este un razboi pentru controlul alegerilor, un război pentru a putea fura cât mai mult la aceste alegeri. Asta este de fapt explicaţia demiterii ministrului de Interne, de altfel o demitere anunţată de mult. Cred că dacă vor cu adevărat să facă bine României, ar trebui să plece acasă atât PSD-ul cât şi PDL-ul", a susţinut Orban.
Liderul PNL a reiterat decizia CNEx privind neparticiparea la guvernare şi nesprijinirea vreunui guvern, întrebat fiind despre o posibilă participare a partidului său la actul guvernării.
"Glumiţi? Am luat decizia în cadrul Consiliului Naţional Executiv cu prezenţa parlamentarilor PNL că nu sprijinim şi nu participăm la nici un Guvern iniţiat de Traian Băsescu până la alegerile prezidenţiale. Noi am introdus până acum moţiuni de cenzură sistematic şi atunci când am spus că atât PSD cât şi PD trebuie să plece acasă, PNL consideră că demiterea acestui Guvern e condiţia minimă, indispensabilă pentru ca în România să revină cât de cât lucrurile la normal. Condiţia esenţială până la urmă e ca Traian Băsescu să nu mai fie preşedintele României", a spus Ludovic Orban.
Orban a negat informaţia potrivit căreia liberalii au primit semnale de apropiere de la PSD şi PDL în acest sfârşit de săptămână,
"Nu am primit nici un un semnal, eu cred că cele două partide, în faţa crizei economice, după ce au gendupă ce au generat acest haos administrativ, după ce întreaga societate în momentul de faţă şi-a pierdut încrederea în Guvern, singurul lucru pe care poate să-l facă e să se ducă acasă. Nu noi am generat criza politică, nu noi suntem chemaţi să găsim rezultatul. soluţia crizei politice este ca TB să nu mai fie preşedintele României", a conchis liberalul.

×
Parteneri
Românii vor avea încă o zi liberă în plus în mini-vacanța de Paște
x close