Antena 3 CNN Politică Parlamentarii vor să controleze toate televiziunile

Parlamentarii vor să controleze toate televiziunile

Parlamentarii vor să controleze toate televiziunile
Sursa foto: televiziune
06 Feb 2009   •   02:26

După ce s-a hotărât amânarea postului propriu de televiziune, parlamentarii au decis că trebuie găsită altă soluţie să îşi spele imaginea. În acest sens vor să controleze televiziunea publică în totalitate, dar şi pe cele private.
Discuţiile purtate de şefii Camerei, în şedinţa Biroului Permanent din 2 februarie, arată cum vor aleşii să îşi schimbe imaginea mai ales prin folosirea mai eficientă a televiziunii naţionale şi atragerea televiziunilor private într-un ?parteneriat? reciproc avantajos, scrie Gândul. Ziarul publică stenograma şedinţei. Deputatul PDL Cezar Preda îi cerea preşedintei Camerei să facă toate demersurile pentru ?îndreptarea strategiei? deputaţilor spre TVR: ?Până la urmă este o televiziune publică şi ea face ce-i spunem noi, nu ce vor alţii?. În acest sens, Adrian Năstase a cerut ca televiziunea să detaşeze la Parlament câţiva operatori şi aparatura necesară. Iar ca cercul să fie complet, acesta mai cere şi ca staţiile private să-şi trimită, prin rotaţie, câte un moderator care să transmită din viitorul studio al Parlamentului, în fiecare săptămână.
Iar udemeristul Marton Arpad a insistat pe latura economică, cerând ca televiziunile care vor să transmită de la Parlament să plătească, la fel ?cum fac acele societăţi comerciale care vor să facă un film sau alte asemenea îndeletniciri?.
Şedinţa Biroului Permanent în cauză a stabilit un buget al Camerei pentru acest an de 302 milioane RON, o creştere de 22% faţă de anul trecut. În schimb au făcut o reducere de 0,2% prin renunţarea construirea hotelului propriu, finalizarea studioului de televiziune al Parlamentului şi chiar la amenajarea unei sere de plante.
Antena3.ro

×
Parteneri
Euroins, mesaj important pentru clienți: ”Nu mai târziu!”
x close