Antena 3 CNN Politică Ponta acuză PDL că a fraudat parţialele. Vezi şi alte incidente de la alegeri

Ponta acuză PDL că a fraudat parţialele. Vezi şi alte incidente de la alegeri

Ponta acuză PDL că a fraudat parţialele. Vezi şi alte incidente de la alegeri
Sursa foto: Foto: Intact Images
de M.Z.    |    21 Aug 2011   •   21:55

Preşedintele PSD, Victor Ponta, a declarat, duminică seară, după închiderea votului la alegerile parţiale, că PDL a apelat la o campanie bazată pe mită electorală, şantaj şi fapte ilegale şi a spus că exit-pollurile arată victoria USL în Maramureş.

Potrivit lui Ponta, alegerile parţiale pentru colegiul 6 Neamţ şi colegiul 2 Maramureş au fost "un test important" pentru USL, pentru că a văzut cu ce s-a confruntat într-o campanie electorală cu PDL.

"Cei de la putere au condus această campanie prin mită electorală, şantaj, fapte ilegale, cum a fost la Neamţ, unde şi astăzi (duminică - n.r.) a continuat campania electorală. Mai util decât orice a fost util pentru a se întipări chipul odios al lui Gheorghe Ştefan, personaj sinistru care reflectă tot ceea ce înseamnă puterea actuală: aroganţă, dispreţ faţă de lege, tupeu şi impresia că poate comite orice, pentru că nu i se poate întâmpla nimic", a declarat Victor Ponta, copreşedinte USL.

Corespondentul Antena 3 a relatat un alt incident semnalat în Neamţ. În comuna Dolceşti, spre exemplu, o persoană a votat în baza buletinului fratelui. Poliţia a venit la faţa locului, dar la secţia de votare nu i s-a permis accesul, deşi oamenii legii aveau legitimaţii. În plus, urna în care se introduceau buletinele nu era sigilată. Explicaţia preşedintelui secţiei de vot a fost că nu ştia că urna trebuia să fie sigiliată. Mai mult, oamenii legii au spus ca nu ştiu dacă e de competenţa lor să se ocupe de acest caz.

Potrivit Antena 3, un alt incident semnalat la Neamţ a fost acela că postul tv al lui Gheorghe Ştefan - primarul PDL din judeţ - a difuzat şi duminică spoturi publicitare din campanie, încălcând astfel legea audiovizualului.

Într-o intervenţie telefonică la postul Antena 3, Ştefan a spus că postul tv este al său, după care a revenit asupra declaraţiei şi a negat informaţia.

×
Subiecte în articol: Victor Ponta pdl USL Maramureș fraudare
Parteneri
Guvernul a decis: Toate pensiile vor fi livrate înainte de Paşte!
x close