Antena 3 CNN Politică Preşedintele Băsescu a primit asigurări că Italia sprijină aderarea României la Schengen

Preşedintele Băsescu a primit asigurări că Italia sprijină aderarea României la Schengen

Preşedintele Băsescu a primit asigurări că Italia sprijină aderarea României la Schengen
Sursa foto: Foto: presidency.ro
de M.Z.    |    10 Oct 2012   •   18:51

Preşedintele Traian Băsescu a primit asigurări din partea Margheritei Boniver, preşedinta Comitetului Parlamentar Schengen din Italia, că ţara sa sprijină România pentru finalizarea procesului de aderare la spaţiul Schengen.

Şeful statului a primit-o miercuri, la Palatul Cotroceni, pe Margherita Boniver, discutând despre aderarea României la spaţiul Schengen, precum şi situaţia generală din interiorul UE, informează un comunicat al Administraţiei Prezidenţiale.

Oficialul italian "a subliniat sprijinul constant pe care Italia îl acordă României în vederea finalizării procesului de aderare la spaţiul Schengen, nu doar din perspectivă politică, ci şi ca semn al aprecierii faţă de eforturile făcute de România pentru a răspunde standardelor specifice zonei Schengen", menţionează sursa citată.

De asemenea, preşedintele Băsescu a afirmat că România a îndeplinit toate criteriile de aderare la spaţiul Schengen şi a finalizat implementarea tehnică a acestora, fapt recunoscut de Consiliul Justiţie şi Afaceri Interne (JAI) din iunie 2011 şi de rezoluţia adoptată de Parlamentul European la 13 octombrie 2011.




×
Subiecte în articol: spatiu Schengen
Parteneri
Trei zile cu trei anotimpuri în România. Temperaturile scad drastic
x close