Antena 3 CNN Politică PSD are deja cinci nume certe pentru noul guvern

PSD are deja cinci nume certe pentru noul guvern

PSD are deja cinci nume certe pentru noul guvern
18 Dec 2008   •   01:36

Chiar dacă PSD şi PDL au căzut de acord cum vor împărţi ministerele, celor două formaţiuni le revine acum misiunea dificilă de ?a licita? posturile câştigate în cadrul partidului. În timp ce majoritatea portofoliilor ministeriale aveau mai multe variante de a fi ocupate, se pare că deja cinci nume sunt sigure în noua formulă guvernamentală.
Discuţiile de miercuri au dus şi la conturarea a cinci nume de miniştri daţi ca aproape cerţi, neavând, cel puţin până joi dimineaţa, vreun contracandidat.
Surse din PSD au dat ca sigure numele lui Dan Nica în funcţia de vicepremier, Marian Sârbu pentru Ministerul Muncii, Ilie Sârbu pentru Ministerul Agriculturii, Victor Ponta pentru Relaţia cu Parlamentul şi Ecaterina Andronescu pentru Ministerul Educaţiei, scrie Mediafax.
Pentru restul posturilor, cei mai importanţi lideri ai PSD se vor bate în cadrul Comitetului Executiv Naţional (CExN) la întâlnirea de joi.
Cele mai disputate ministere rămân, Ministerul Administraţiei şi Internelor, Ministerul Afacerilor Externe, Ministerul pentru IMM-uri şi Ministerul Mediului, cu mai mulţi candidaţi de top pe loc.
În cadrul CExN al PSD se va decide prin vot asupra propunerilor de candidaţi pentru portofoliile din viitorul Guvern. Deja de miercuri, concurenţii au început să îşi facă lobby pe lângă membrii comitetului , pentru a obţine votul acestora.
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: negocieri guvern lista ministri
Parteneri
Românii care vor fi obligați să își instaleze al doilea contor pentru energie
x close