Antena 3 CNN Politică Reacţia PSD, după ce Cîţu a câştigat alegerile la Congresul PNL: "Te aşteptăm la moţiune"

Reacţia PSD, după ce Cîţu a câştigat alegerile la Congresul PNL: "Te aşteptăm la moţiune"

Partidul Social Democrat a reacţionat pe pagina de socializare, după ce Florin Cîţu a fost declarat câștigător la Congresul PNL din 25 septembrie 2021.

Reacţia PSD, după ce Cîţu a câştigat alegerile la Congresul PNL: "Te aşteptăm la moţiune"
de Redacția Antena 3 CNN    |    25 Sep 2021   •   18:42

Florin Cîţu este noul preşedinte al PNL, după ce a fost votat de majoritatea delegaţilor prezenţi la Congresul PNL de astăzi, 25 septembrie 2021.

Florin Cîțu a obținut 2.878 de voturi, 60,2% din numărul voturilor valabile. Ludovic Orban a obținut 1.898 de voturi, 39,7%. 72 de voturi au fost anulate.

În replică, Partidul Social Democrat a reacţionat pe pagina de socializare a instituţiei cu un mesaj: "Cîţu, te aşteptăm la moţiune".

Firea: "Dupā spectacolul grotesc de azi, de la Congresul PNL, umeazā restrictii de toate felurile! O guvernare cāreia nu-i pasā de oameni!"

Gabriela Firea, Senator PSD, a urmărit desfășurarea Congresului PNL pe care l-a apreciat a fi un "spectacol grotesc" şi a precizat că după ziua de astăzi vor urma "restricții de toate felurile".

"Sā mai trāim, sā mai zâmbim, cât mai putem, cât nu ne închid iar în case cei de la putere! Dupā spectacolul grotesc de azi, de la Congresul PNL, umeazā restrictii de toate felurile! Si-au fācut treaba, ce mai conteazā restul omenirii!?

Abia îi asteptām în Parlament! Cā prea se dau viteji unii cu 20, altii cu 15%!

"Toti o apā si-un pāmânt! O guvernare cāreia nu-i pasā de oameni!"

Cu cât dispret au vorbit azi de Peeseeedeee, vor primi un rāspuns pe māsura obrāzniciei lor! Unu nu-i mai breaz!

Toti o apā si-un pāmânt! Nu stiu decât sā jigneascā, sā fure, sā scumpeascā, sā mintā, sā dea vina pe altii, sā facā rāu românilor si României! Au câstigat locul 1 la incompetentā! O guvernare cāreia nu-i pasā de oameni!", a conchis Gabriela Firea pe pagina sa de socializare.

Florin Cîţu este noul preşedinte al PNL, cu 60,2% din voturi

Florin Cîţu este noul preşedinte al PNL, după ce l-a învins pe Ludovic Orban, precedentul lider al Partidului Naţional Liberal, care a condus formaţiunea politică timp de patru ani, trei luni şi opt zile.

Florin Cîţu a reuşit să îi convingă pe delegaţii prezenţi la congresul de astăzi cu proiectul său de viitor, respectiv moţiunea "România liberală", cea cu care a candidat la funcţia de preşedinte al partidului.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

Principalele puncte ale moţiunii lui Cîţu sunt revizuirea Constituţiei, desfiinţarea Secţiei pentru Investigarea Infracţiunilor în Justiţie (SIIJ), aderarea României la Spaţiul Schengen, dar şi la moneda euro, creşterea investiţiilor, dar şi digitalizarea ANAF.

Cât despre ideologia partidului, Cîţu spune că PNL "va rămâne un partid de centru-dreapta, care are drept curente principale liberalismul, creştin-democraţia şi conservatorismul".

Textul integral al moţiunii cu care Florin Cîţu a câştigat funcţia de preşedinte PNL poate fi citit aici.

Ludovic Orban, demisie de la șefia Camerei Deputaților, după ce a pierdut alegerile PNL

Ludovic Orban a anunțat după ce a pierdut lupta pentru președinția PNL că luni își va depune demisia din funcția de președinte al Camerei Deputaților și spune că între el și președintele României, Klaus Iohannis, nu mai există de azi niciun parteneriat.

×
Parteneri
Românii care vor fi obligați să își instaleze al doilea contor pentru energie
x close