Antena 3 CNN Politică PSD se pregătește să depună moțiune de cenzură. Cum ar schimba negocierile din Guvern

PSD se pregătește să depună moțiune de cenzură. Cum ar schimba negocierile din Guvern

Liderii social-democrați se întâlnesc, în dimineața zilei de luni, pentru a stabili ultimele detalii și mai ales pentru a decide dacă vor depune moțiunea de cenzură săptămâna aceasta. PSD mizează inclusiv pe faptul că moțiunea ar putea fi votată de USR-PLUS.

PSD se pregătește să depună moțiune de cenzură. Cum ar schimba negocierile din Guvern
Sursa foto: Hepta
de Mădălina Mihalache    |    19 Apr 2021   •   10:15

Inițial, planul este să plece de la Palatul Victoria Guvernul condus de Florin Cîțu, însă sunt discuții privind momentul în care ar trebui să fie depusă această moțiune de cenzură.

Este un demers pe care opoziția poate să îl inițieze o singură dată într-o sesiune parlamentară. Inițial, social - democrații aveau în plan să depună acestă moțiune de cenzură la finalul sesiunii parlamentare, adică la finalul lunii iunie. Pe fondul tensiunilor din coaliție, social - democrații iau în calcul să depună această moțiune de cenzură mult mai devreme, iar surse din conducerea PSD spun că totul s-ar putea întâmpla chiar în această săptămână.

Aceasta este și discuția care se va purta la ședința conducerii partidului, care va începe la sediul PSD luni. În acest moment sunt două curente, pe de-o parte sunt social - democrații care consideră că trebuie să profite de acest moment, de aceste tensiuni din cadrul coaliției și să depună moțiunea de cenzură în această săptămână, pentru că ea ar avea șanse mai mari acum să treacă în Parlament.

Pe fondul nemulțumirilor din USR-PLUS, ar putea și parlamentarii acestei alianțe sî voteze moțiunea inițiată de PSD.

De cealaltă parte există și un alt curent în rândul social democraților, care sunt de părere că dacă ar depune PSD moțiunea de cenzură în această săptămână, ar putea să îi unească pe cei din coaliție. Prin urmare, există această parte a social democraților care cred că ar trebui să se aștepte înainte să de ia o decizie privind depunerea moțiunii de cenzură.

În cazul în care PSD va depune o moțiune de cenzură, se vor schimba inclusiv termenii în care se poartă negocierile în cadrul coaliției de Guvernare. 

Marcel Ciolacu: "Categoric în acestă sesiune parlamentară vom depune o moțiune de cenzură"

Liderul PSD a vorbit, joi, la Antena 3,  actuala situație politică din România. Marcel Ciolacu susține că social - democrații vor depune o moțiune de cenzură în această sesiune parlamentară.

Marcel Ciolacu a fost întrebat ce ar face în momentul în care actualul Guvern ar rămâne minoritar și dacă ar introduce sau nu o moțiune de cenzură. În acest context, liderul social - democraților a precizat la Antena 3, că PSD va depune o moțiune de cenzură împotriva Executivului, în această sesiune parlamentară.

"Prioritatea zero a României este campania de vaccinare. (...) PNL nu își va da jos propriul Guvern, acum să vedem dacă USR sau PLUS va da jos Guvernul Cîțu. (...) În ceea ce privește moțiunea de cenzură, categoric în acestă sesiune parlamentară vom depune o moțiune de cenzură", a declarat liderul social - democraților.

×
Parteneri
Guvernul a decis: Toate pensiile vor fi livrate înainte de Paşte!
x close