Antena 3 CNN Politică PSD solicită PDL şi UDMR renunţarea la asumarea răspunderii pe Legea Sănătăţii

PSD solicită PDL şi UDMR renunţarea la asumarea răspunderii pe Legea Sănătăţii

PSD solicită PDL şi UDMR renunţarea la asumarea răspunderii pe Legea Sănătăţii
Sursa foto: Foto: INTACT Images
08 Ian 2012   •   14:09
Deputatul PSD, Nicolae Bănicioiu, a solicitat PDL şi UDMR să renunţe la asumarea răspunderii pe Legea Sănătăţii. Bănicioiu a menţionat că este necesar un consens politic pentru un astfel de proiect şi că, dacă vor ignora această solicitare, PSD va iniţia o moţiune de cenzură, conform Mediafax.

„Vreau să solicit PDL şi UDMR să renunţe la ideea asumării pe această lege. Considerăm că trebuie ca legea să urmeze tot traseul parlamentar. Ar trebui să existe un consens pe această lege şi, aşa cum a fost semnat un pact pe educaţie, credem că ar putea fi semnat un pact de sănătate, de la care Cotroceniul n-ar trebui să facă rabat”, a precizat Bănicioiu, într-o conferinţă de presă.

De asemenea, întrebat dacă PSD va depune o moţiune de cenzură, Bănicioiu a arătat că se va consulta cu PNL şi PC, dar că speră să nu se ajungă la aşa ceva: „Evident, vom consulta partenerii noştri din Uniune, PNL şi PC, şi vom propune o moţiune de cenzură, sper că nu se va ajunge acolo”, a adăugat Bănicioiu.

Social-democratul a criticat o serie de prevederi din proiectul Legii Sănătăţii dar şi faptul că proiectul ar fi fost postat pe site-ul Preşedinţiei pentru dezbatere. „Ştim foarte clar că legea este de fapt iniţiativa unui singur om, un om care a mai reformat de vreo şapte ani şi sistemul de siguranţă publică şi sistemul de educaţie şi flota românească la un moment dat şi acum, continuând reforma de şapte ani din sănătate, a decis să-şi încununeze această reformă cu o lege a sistemului de sănătate. Este vorba de Traian Băsescu, care a dictat legea unor specialişti, spune domnia sa, care au făcut-o publică în cele din urmă”, a completat deputatul.

De altfel, Bănicioiu a arătat că proiectul „bulversează” sistemul de asigurări din România şi nu ar trebui să treacă fără dezbatere în Parlament.



×
Parteneri
SUA au dislocat în România cel mai nou sistem antidronă
x close