Antena 3 CNN Politică Ramona Mănescu: Guvernul român a încălcat din nou principiile democraţiei, prin semnarea ACTA

Ramona Mănescu: Guvernul român a încălcat din nou principiile democraţiei, prin semnarea ACTA

Ramona Mănescu: Guvernul român a încălcat din nou principiile democraţiei, prin semnarea ACTA
Sursa foto: Foto: Mediafax
04 Feb 2012   •   14:03

Reprezentanţii Guvernului României au semnat, în numele cetăţenilor, Acordul Comercial de Combatere a Contrafacerii. „Problema este că dacă acest document va intra în vigoare, în forma semnată de Emil Boc, deţinătorii drepturilor de proprietate intelectuală vor avea acces la viaţa personală a oricăruia dintre noi”, transmite europarlamentarul liberal Ramona Mănescu, pe blog.

„Practic, furnizorii de internet vor fi obligaţi să monitorizeze întreaga activitate online. Site-urile pe care navigăm vor fi identificate şi rezultatele vor fi oferite oricărei firme care are cea mai mică suspiciune că aceste activităţi au condus la încălcarea drepturilor de autor”, continuă Ramona Mănescu.

„Guvernul român a încălcat, din nou, principiile democraţiei semnând acest document, fără o consultare prealabilă a populaţiei şi din păcate, aceasta pare să fie singura strategie a PDL”, arată europarlamentarul.

„Cred cu tărie că internetul trebuie să rămână un spaţiu liber iar încercarea PDL de a îngrădi şi mai mult drepturile fundamentale ale românilor trebuie blocată”, conchide oficialul.

×
Parteneri
Cum va fi vremea în vacanța de Paște și când scăpăm de frig
x close