Antena 3 CNN Politică Răspunsul lui Nicolae Ciucă, după ce liderul PSD Marcel Ciolacu a suspendat negocierile politice: "Tranziția la guvernare trebuie să se producă rapid"

Răspunsul lui Nicolae Ciucă, după ce liderul PSD Marcel Ciolacu a suspendat negocierile politice: "Tranziția la guvernare trebuie să se producă rapid"

Principala preocupare a coaliției trebuie să fie soluționarea problemelor cetățenilor, spune premierul Nicolae Ciucă, după ce Marcel Ciolacu a cerut suspendarea negocierilor, dar "tranziția la guvernare trebuie să se producă rapid”.

Răspunsul lui Nicolae Ciucă, după ce liderul PSD Marcel Ciolacu a suspendat negocierile politice: "Tranziția la guvernare trebuie să se producă rapid"
Sursa foto: Inquam Photos / George Calin
de Redacția Antena 3 CNN    |    20 Mai 2023   •   13:11

Premierul Nicolae-Ionel Ciucă spune că Partidul Național Liberal a susținut încă de la început că principala preocupare a coaliției trebuie să fie soluționarea problemelor cetățenilor.

"De altfel, PNL a semnalat foarte clar că există riscul îndepărtării agendei politice de cea a cetățenilor, în contextul temei privind rotativa la guvernare.

Acesta a fost și motivul pentru care PNL a cerut respectarea Protocolului și evitarea unor discuții pe funcții și persoane, pentru a nu ne îndepărta de la adevăratele probleme ale românilor.

Soluția pentru revendicările sindicatelor din educație este în legea salarizării unitare.

Citește și: Se suspendă negocierile pentru formarea noului Guvern! Decizia celor trei partide din coaliție 

În consecință, PNL reiterează că Ministerul Muncii are toată susținerea coaliției pentru a realiza legea salarizării unitare și reforma pensiilor speciale, într-un timp cât mai scurt.

PNL dorește ca revendicările profesorilor să fie soluționate de urgență, ca și problema pensiilor speciale”, a spus Nicolae Ciucă.

În același timp, spune premierul, tranziția la guvernare trebuie să se producă rapid, fără sincope, pentru a menține stabilitatea și echilibrul guvernării.

Doar cu seriozitate si responsabilitate putem depăși acest moment și asigura o guvernare funcțională pe mai departe.

"Mâine, la ora 12:00, am convocat o întâlnire cu sindicatele, la Guvern, pentru discuții”, adaugă premierul.

Marcel Ciolacu a cerut mai devreme suspendarea discuțiilor din Coaliție privind formarea noului Guvern până la rezolvarea grevelor anunțate în educație și sănătate.

×
Parteneri
Incendiu puternic lângă Mănăstirea Voroneț! Există risc de extindere
x close