Antena 3 CNN Politică Război deschis între primii doi oameni din stat. Tăriceanu: "Klaus Iohannis este nervos, pentru că știe că nu are dreptate"

Război deschis între primii doi oameni din stat. Tăriceanu: "Klaus Iohannis este nervos, pentru că știe că nu are dreptate"

Război deschis între primii doi oameni din stat. Tăriceanu: "Klaus Iohannis este nervos, pentru că știe că nu are dreptate"
05 Noi 2016   •   22:56

Copreşedintele ALDE Călin Popescu Tăriceanu a declarat, săptămâna trecută, că preşedintele Klaus Iohannis a candidat la alegerile prezidenţiale din poziţia de penal, pentru că dosarul său a fost instrumentat de DIICOT şi apoi trimis la DNA.

Ulterior, președintele Iohannis a răspuns și l-a acuzat pe Tăriceanu că face parte dintr-o “coaliție antijustiție, formată din câțiva penali celebri, care încearcă să își spele imaginea”.

Disputa dintre primii doi oameni din stat a fost subiectul discuției, sâmbătă seară, în emisiunea Q&A, realizată de Alessandra Stoicescu. Invitatul special a fost chiar copreședintele ALDE.

Tăriceanu a explicat care este situația:

"Avem o dispută eu şi cu preşedintele Klaus Iohannis. Este o diferență de perspectivă. Dar remarc că declaraţiile acestuia sunt absolut nedemne pentru un președinte. Coboară cu limbajul foarte jos. Lucrul acesta îl face orice când este nervos. Domnul Klaus Iohannis este nervos pentru că ştie că nu are dreptate. Minte.

Și primul lucru - spune că nu a avut niciodată dosar. Eu am văzut documentele, din care rezultă că a fost urmărit penal. Președintele nu spune adevărul. Purtătorul de cuvânt încearcă să îl cocoloșească. Președintele mai spune că sunt antijustiţie. Stau și mă întreb ce înseamnă, în opinia președintelui, antijustiție”, a explicat Călin Popescu Tăriceanu.

În plus, Tăriceanu susține că Iohannis joacă un joc periculos:

“Este este dator sistemului care l-a ales, care l-a adus în funcția de președinte. Nu vorbesc despre cei care l-au ales. Este vorba despre sistemul care l-a propulsat și față de care are anumite obligații. Faptul că a numit-o pe doamna Stanciu la CCR, face parte din acest pachet de obligații. Faptul că după ce a fost ales președinte, a fost “albit” pentru dosarele pe care le avea. Domnia sa este într-o poziție ciudată. Eu îi recomand să fie foarte atent, pentru că atunci când stai într-o casă de sticlă, este periculos să arunci cu pietre. Pentru că între mine și domnul Iohannis este o mare diferență. Până una alta, domnul Iohannis a fost condamnat și nu eu.”

×
Parteneri
Israelul a lansat atacuri puternice în Iran, Irak și Siria
x close