Antena 3 CNN Politică Ciorba de 2 lei din Parlament dispare. Aleşii nu vor mai putea mânca ieftin şi bun la restaurantul cu cele mai mici preţuri

Ciorba de 2 lei din Parlament dispare. Aleşii nu vor mai putea mânca ieftin şi bun la restaurantul cu cele mai mici preţuri

Aleşii nu vor mai putea mânca ieftin şi bine în Parlament. Ciorba de 2 lei, friptura de 4 lei şi micul dejun de 6 lei vor fi istorie în scurt timp. 

Ciorba de 2 lei din Parlament dispare. Aleşii nu vor mai putea mânca ieftin şi bun la restaurantul cu cele mai mici preţuri
Sursa foto: Antena 3
de Mădălina Mihalache    |    08 Apr 2021   •   10:33

Camera Deputaţilor a decis să dea restaurantul din subordine în gestionarea unei firme private din cauza pierderilor provocate de pandemie şi a degradării salonului în care se află restaurantul. 

10,58 de lei - atât costă prânzul. O masă completă care conţine felul întâi, ciorbă ţărănească de legume - 1,87 lei, felul doi - varză călită şi mămăligă şi un desert. 

Lider PNL: Acest serviciu este pe pierderi de mai mulţi ani de zile

Totuşi, Parlamentul vrea să renunţe la această bucătărie. Deşi mâncarea este foarte ieftină, condiţiile insalubre i-au făcut pe aleşi şi pe angajaţi să se reorienteze către restaurantul de la Senat, unde preţurile sunt mai mari.  

"Acest serviciu este pe pierderi de mai mulţi ani de zile. Urmează şi pasul acesta de a mări preţurile şi a le aduce la un nivel corespunzător", spune Gabriel Andronache, liderul deputaţilor PNL.

"Trebuie să recunosc că nu merg foarte des la restaurantul din Camera Deputaţilor şi merg la Senat, unde serviciul este externalizat şi mâncarea este de mai bună calitate", spune Cristina Prună, deputat USR.

Înainte de luna martie, restaurantul de la Camera Deputaţilor era situat într-un salon care are încă nevoie de multe reparaţii, acesta fiind încă un motiv pentru care Camera Deputaţilor a decis să externalizeze serviciile de alimentaţie. 

Camera Deputaţilor a decis să externalizeze serviciile de alimentaţie

Firma câştigătoare va trebui să investească şi în acest salon. Şi nu doar în salon. Potrivit memorandumului aprobat de conducerea Camerei Deputaţilor, compania care va câştiga licitaţia va trebui să investească şi în linii de tehnologie moderne pentru a asigura o calitate cât mai bună a produselor alimentare. 

Pentru asta însă, aleşii vor trebui să scoata mult mai mai mulţi bani din buzunar pentru un mic dejun sau un prânz.

×
Subiecte în articol: restaurant Parlament ciorba
Parteneri
Sondajul care lămureşte mascarada politică
x close