Antena 3 CNN Politică Ședința de Guvern a fost amânată pentru joi

Ședința de Guvern a fost amânată pentru joi

Ședința de Guvern, care trebuia să înceapă la ora 19:00, a fost amânată pentru joi.

Ședința de Guvern a fost amânată pentru joi
Sursa foto: Hepta
de Andreea Ştefan    |    01 Sep 2021   •   21:28

În primă fază, ședința a început miercuri dimineață, la ora 11:00.

După ce premierul Florin Cîțu a vrut să adopte programul ”Anghel Saligny”, în ciuda refuzului colegilor din USR PLUS, ședința s-a suspendat până la ora 19:00.

Nici la ora 19:00 nu a început ședința, existând întârzieri.

La ora 21:00, ședința de Guvern s-a încheiat, după doar câteva minute.

Reprezentanții USR PLUS au spus că premierul Florin Cîțu i-a amenințat pe secretarii de stat PNL din ministerele conduse de miniștrii USR-PLUS să se prezenta la ședința de Guvern.

”Reprezentarea unui minister, conform legii, este atributul ministrului și poate fi delegată doar de către acesta prin ordin scris. Facem apel la șeful executivului să nu pună oamenii în situația de a încălca legea prin uzurparea de calități oficiale”, au transmis cei din USR PLUS, potrivit hotnews.ro.

USR PLUS boicotează ședința de guvern. Cer întâlnirea coaliției pentru joi

USR PLUS boicotează ședința de Guvern, care trebuia să aibă loc la ora 19:00, în această seară, și cer ca aceasta să fie susținută mâine.

Dan Barna și Dacian Cioloș, liderii USR, respectiv PLUS, au decis să boicoteze ședința de guvern și au anunțat că nu vor participa, însă vor ca ea să aibă loc joi dimineață.

”Am decis să nu participăm la ședința de Guvern, prevăzută la ora 19:00, și să convocăm, mâine dimineață, la ora 10:00, ședința coaliției, pentru că trebuie să luam o decizie și despre acest program și despre modalitatea în care putem să mergem mai departe”, a declarat Dan Barna.

×
Subiecte în articol: sedinta de Guvern
Parteneri
Imagini spectaculoase în România - Aurora boreală surprinsă în Bacău
x close