Antena 3 CNN Politică Sinteza Zilei: Caracatiţa din jurul Elenei Udrea

Sinteza Zilei: Caracatiţa din jurul Elenei Udrea

Sinteza Zilei: Caracatiţa din jurul Elenei Udrea
Sursa foto: Foto: VideoNews
22 Oct 2015   •   23:06

Mihai Gâdea a prezentat, joi seară, la "Sinteza Zilei", noi informaţii din cel mai recent dosar al Elenei Udrea. În dosar, Elena Udrea este acuzată că a primit, printr-un intermediar, de la Bogdan Buzăianu, în ianuarie 2011, 4,1 milioane de dolari şi o creanţă de 900.000 de euro la cotidianul Evenimentul Zilei. 

 
Din aceşti bani, Elena Udrea ar fi dat pentru propaganda PDL 800.000 de euro. Aici vorbim despre diverse campanii ale PDL.
 
Şi asta nu e tot. Udrea ar fi cerut 5 milioane de dolari pentru a ajuta un om de afaceri de beneficieze de un contract avantajos de la Hidroelectrica. 
 
Astfel, conform procurorilor, Elena Udrea este acuzată de trafic de influenţă şi instigare la abuz în serviciu pentru că a făcut presiuni asupra S.C. "Carmen Silva 2000 S.A." să scoată din patrimoniul firmei vila Săbărel şi să o vândă la preţ subevaluat. 
 
Vila Săbărel din Eforie Sud este o vilă cu aer medieval. O fortăreaţă de 700 de metri pătraţi, cu trei etaje, susţine Direcţia Naţională Anticorupţie. Procurorii spun că imobilul ar fi al Elenei Udrea. Ar fi intrat în posesia ei prin intermediul unei firme controlate de fostul său consilier, Tudor Breazu, administratorul moşiei sale de la Nana. 
 
Ca s-o poată cumpăra, Udrea i-ar fi dat bani printr-o rudă. Şi nu doar atât. Ar fi făcut presiuni asupra primarului din Eforie pentru ca terenul de aproape 400 de metri pătraţi de sub casă să fie vândut prin negociere directă, lui Breazu, la jumătate de preţ. 
 

×
Subiecte în articol: Sinteza Zilei Elena Udrea informatii Nana
Parteneri
ANM: Zonele cele mai afectate de praful saharian
x close