Antena 3 CNN Politică Terenurile de la Nana ale familiei Băsescu au început să aducă profit

Terenurile de la Nana ale familiei Băsescu au început să aducă profit

Terenurile de la Nana ale familiei Băsescu au început să aducă profit
Sursa foto: Foto: Agerpres
05 Iul 2014   •   16:09
Milionul de euro investit în terenurile de la Nana îi aduce deja profit preşedintelui, aşa că Traian Băsescu ar putea avea o viaţă lipsită de griji după pensie, chiar dacă va decide să se retragă complet din politică sau din afaceri. 
 
Cele aproape 300 de hectare cultivate cu grâu şi orz i-ar putea aduce lui Traian Băsescu şi familiei sale până la 100.000 de euro.
 
La Nana e agitaţie mare. Este perioada în care se treieră orzul şi grâul. Preşedintele Traian Băsescu are mare grijă de culturile sale şi a fost printre primii proprietari din zonă care au recoltat. 
 
Traian Băsescu a cultivat 140 de hectare de la Nana cu grâu. Recolta este estimată la 3,5 tone pe hectar, ceea ce înseamnă că, dacă ar vinde întreaga cantitate luna aceasta, ar obţine 65.000 de euro. Preşedintele poate să aştepte însă luna octombrie, când preţurile vor fi mai mari. Astfel, ar avea încasări de 87.000 de euro pentru grâul vândut. 
 
Pe cealaltă suprafaţă de teren, care are 150 de hectare, familia prezidenţială a plantat orz. Aici, recolta estimată este de 4 tone la hectar, iar dacă va fi vândută imediat, Traian Băsescu ar primi 75.000 de euro. În toamnă însă, când preţurile sunt ridicare, veniturile pot ajunge şi la 100.000 de euro. 
 
Cum costurile de producţie se ridică undeva la 129.000 de euro, iar familia prezidenţială primeşte de la APIA o subvenţie totală de 46.000 de euro, asta înseamnă că, în funcţie de luna în care decide să vândă întreaga recoltă, preşedintele poate face numai anul acesta un profit cuprins între 57.000 de euro şi 104.000 de euro. 
 

×
Parteneri
Zeci de magistrați au picat testul psihologic
x close