Antena 3 CNN Politică Titus Corlăţean: Geoană plănuia să schimbe şefia PSD şi să arunce în aer USL

Titus Corlăţean: Geoană plănuia să schimbe şefia PSD şi să arunce în aer USL

Titus Corlăţean: Geoană plănuia să schimbe şefia PSD şi să arunce în aer USL
Sursa foto: Foto: Antena 3
de M.Z.    |    25 Noi 2011   •   23:37

Preşedintele Comisiei de Politică Externă a Senatului, Titus Corlăţean, a afirmat că Mircea Geoană plănuia să organizeze un congres în PSD și să schimbe șefia partidului, înainte de a fi exlus din această formațiune politică şi, în plus, prin declarațiile sale, risca să arunce în aer USL. Declaraţia a fost făcută în ediţia de vineri seară a emisiunii Vorbe grele, de la Antena 3.

"Acestea sunt motivele principale pentru care am luat această decizie neplăcută de a-l exclude pe Mircea Geoană din partid", a spus Corlăţean.

Potrivit lui Titus Corlăţean, propunerea PSD pentru funcţia de preşedinte al Senatului, Mircea Geoană ar fi convocat, în urmă cu câteva luni, o întâlnire în taină cu mai mulţi colegi de partid, unde se stabilea un plan.

"Problema este că proiectul care a fost discutat de Geoană la acea întâlnire cu colegii viza fie crearea unei structuri, unui nucleu în interiorul PSD, care să genereze tensiuni şi să ducă la convocarea unui congres extraordinar pentru schimbarea conducerii, iar dacă n-ar fi mers, ieşirea din partid şi ruperea lui pe cât se poate. Urmare a acestei discuţii, unul dintre vicepreşedintii partidului şi, totodată, senator a fost exclus din partid. Este vorba de domnul Toma, de la Olt", a declarat Titus Corlăţean.

Un al doilea motiv, a continuat acesta, este acela că în partid nu au voie să aibă tensiuni, având în vedere alegerile care vor urma anul viitor.

"Atitudinea lui constantă (a lui Geoană - n.r.) când spunea că nu e de acord cu înţelegerile cu PNL şi, în final, anunţarea candidaturii lui la preşedinţie riscau să ne arunce în aer USL-ul", a precizat şeful Comisiei de Politică Externă din Senat, Titus Corlăţean.

 



×
Parteneri
Hidroelectrica anunţă perioada în care românii pot transmite indexul în aprilie
x close