Antena 3 CNN Politică Traian Băsescu: Introducerea unui impozit pe cifra de afaceri este o întoarcere în paleoliticul fiscal

Traian Băsescu: Introducerea unui impozit pe cifra de afaceri este o întoarcere în paleoliticul fiscal

Traian Băsescu: Introducerea unui impozit pe cifra de afaceri este o întoarcere în paleoliticul fiscal
Sursa foto: Foto: Intact Images
04 Iul 2017   •   16:07

Preşedintele PMP Traian Băsescu a declarat marţi că introducerea unui impozit pe cifra de afaceri reprezintă "o întoarcere în paleoliticul fiscal" şi a subliniat că în Uniunea Europeană această formă de impozitare este interzisă. 

„Cred că nu există un guvern care să poată defini prostia mai bine decât acest guvern. Să vorbeşti astăzi de introducerea unui impozit pe cifra de afaceri este o întoarcere în paleoliticul fiscal. În afară de faptul că în Uniunea Europeană este interzisă introducerea impozitelor pe cifra de afaceri, doar când vorbim de societăţi unifamiliale - acel 1% care se încasează, dar nu poţi să introduci în economie ca regulă generală impozitul pe cifra de afaceri", a afirmat Băsescu, la Parlament, la finalul Consiliului Executiv Naţional al PMP. 

Fostul şef al statului i-a cerut premierului Tudose să explice cum va introduce impozitul pe profit diferenţiat în interiorul aceluiaşi sector de activitate. 

El a atras atenţia că declaraţia privind introducerea impozitului pe cifra de afaceri "a bulversat tot mediul de afaceri din România, a stopat orice intenţie de investiţie şi a lăsat fără perspectivă şi predictibilitate sistemul fiscal de care comunitatea de afaceri este dependentă".

Sursă: Agerpres
×
Subiecte în articol: impozit cifra de afaceri
Parteneri
Vremea se schimbă radical în România: Zonele vizate de Cod Galben
x close