Antena 3 CNN Război în Israel Fratele fetei răpite de Hamas, mărturii emoționante: ”Ne imaginăm cele mai sumbre lucruri. Ne e dor de ea”

Fratele fetei răpite de Hamas, mărturii emoționante: ”Ne imaginăm cele mai sumbre lucruri. Ne e dor de ea”

Toată omenirea a urmărit clipul cu Mya, fata răpită de teroriști în Israel. O scurtă înregistrare video pe care membrii grupării au publicat-o și ca să înspăimânte, și să dea speranțe și ca să ceară lucruri în schimbul eliberării ostaticilor.

de Redacția Antena 3 CNN    |    20 Oct 2023   •   09:44

Fratele Myei a acordat un interviu în exclusivitate pentru Antena 3 CNN și a spus ce a simțit când a văzut imaginile cu sora lui. 

Tânărul mărturisește că a fost fericit când a văzut că sora lui este în viață.

”A fost o mare bucurie, pentru că am văzut că e în viață. Timp de 10 zile, nu am știut nimic de ea. Dacă mai este sau nu în viață.

Apăreau peste tot imagini cu ororile pe care le comit teroriștii Hamas și începuserăm să ne imaginăm cele mai sumbre lucruri. A fost o ușurare să o vedem în viață, vorbind.

După 5 secunde de bucurie, am început să înțelegem că e datoria noastră acum să luptăm ca să o aducem pe Mya și pe toți ostaticii înapoi acasă.

Ne e tare dor de ea. Ne lipsește foarte mult. 

Faptul că e răpită de membrii Hamas ne îngrozește. Dar facem tot ce putem să o aducem înapoi”, a spus fratele Myei. 

Citește și: Deputat român de origine israeliană, după ce l-a însoțit pe Marcel Ciolacu la Tel Aviv: ”Un fost coleg a aflat de la TV că soția lui a fost răpită”

”Vedem în ochii ei că suferă”

Tânărul susține că e greu pentru întreaga familie să stea cu gândul că Mya se află în mâinile teroriștilor și că nu se știe cât va mai putea rezista, mai ales că tânăra este rănită și are dureri.

”E greu să răspund la această întrebare, pentru că nu știm ce s-a întâmplat acolo. O vedem doar pentru 15 secunde. Vedem însă în ochii ei că suferă și că vrea să vină acasă. Dar știm că ea este puternică.

 Familia noastră a trecut prin multe greutăți de-a lungul anilor. Mia este centrul nostru. Eu sunt fratele mai mare și mai avem o soră și un frate, ambii mai mici decât noi.Eu nu mai locuiesc cu ei de 3 ani, dar de fiecare dată când vin acasă o văd pe Mya având grijă de frații noștri mai mici, le face mâncare, are o inimă mare. E foarte matură. E totul pentru noi.

 Acum 2 săptămâni a început să facă tatuaje. Îi place să picteze de când era mică”.

În aceste momente, membrii familiei nu a primit nicio veste din partea autorităților, însă au speranțe că guvernul israelian va face tot posibilul să-i aducă acasă pe toți cei răpiți de teroriști.

Deocamdată, nimic. Știm ce știți și voi. Că e răpită în Gaza, că nu e într-o situație bună.

Eu sunt doar fratele Myei. Nu sunt un decident. Nu știu ce ar trebui să facă, dar am încredere în Guvernul nostru și în toți ceilalți lideri care ne ajută. Știu că fac tot ce le stă în putință.

Fratele tinerei răpite susține că toate aceste zile în care nimeni nu a aflat nimic despre Mya au fost îngrozitoare. 

 ”Au fost 10 zile absolut groaznice.

 Singurul lucru pe care l-am aflat a fost că în acea sâmbătă, la 7 dimineața, i-a trimis un mesaj organizatorului festivalului: "Ajutor! Ne împușcă!". Atât. În rest, doar zvonuri.

M-am întrebat în toate aceste zile de ce au ales-o teroriștii pe sora ta ca să filmeze acel mesaj și nu pe altcineva. De ce crezi?

Nici eu nu știu ce e în mintea lor. Nu știu de ce au ales-o pe ea. Dar noi, familia ei, facem apel la oricine mai are un strop de umanitate să ne ajute să aflăm despre ea și teroriștii probabil că au văzut asta.”

La finalul interviului, tânărul a transmis un mesaj tuturor celor care empatizează cu familiile celor răpiți de teroriști. 

Mulțumesc. Vreau să adaug asta: Oricine mă vede acum și mai crede în lumea liberă și mai are un strop de umanitate, acela să vină alături de noi și să vorbească despre ororile pe care membrii Hamas le fac. Și să ne ajute să îi aducem pe Mya și pe ceilalți ostatici înapoi acasă în Israel. Vă mulțumesc!”, a încheiat tânărul. 

×
Subiecte în articol: Război în Israel tanara rapita
Misterul navei scufundate în Marea Neagră se adâncește
x close