Antena 3 CNN Război în Israel Război în Israel, ziua 31. CNN: Bariera de beton de la punctul de trecere dintre Gaza și Egipt a fost îndepărtată

Război în Israel, ziua 31. CNN: Bariera de beton de la punctul de trecere dintre Gaza și Egipt a fost îndepărtată

Război în Israel, ziua 31. Fâşia Gaza a fost complet împărţită în două de trupele israeliene, a declarat duminică seara purtătorul de cuvânt al armatei israeliene, Daniel Hagari, informează DPA.

de Redacția Antena 3 CNN    |    06 Noi 2023   •   21:50

Ultimele informații din războiul declanșat după ce Hamas a atacat Israel:

  • Secretarul general al ONU: "Gaza devine un cimitir pentru copii"
  • Biden, discuții cu Netanyahu despre posibilitatea unei pauza umanitare în Gaza
  • Un comandant cheie al Hamas a fost ucis într-un atac aerian țintit
  • Premierul Benjamin Netanyahu a declarat că războiul Israelului împotriva Hamas "nu este o bătălie locală"
  • Ungaria cere ajutorul Qatarului pentru eliberarea cetățenilor luați ostatici de Hamas
  • Armata israeliană a arestat zeci de persoane în Cisiordania în noaptea de duminică spre luni
  • CNN: Bariera de beton de la punctul de trecere dintre Gaza și Egipt a fost îndepărtată
  • "Situația din teren nu permite evacuarea românilor din Gaza în acest moment", spune ministrul român de Externe
  • Uniunea Europeană majorează ajutorul pentru Gaza
  • UNICEF: Un copil moare în Gaza la fiecare 10 minute
  • Ministerul Sănătății din Gaza anunță aproape 10.000 de oameni uciși în acest teritoriu, de la începutul războiului 
  • Secretarul de stat american Antony Blinken discută cu omologul de la Ankara după incidentele de la Incirlik
  • Armata israeliană anunță că a lovit 450 de ținte din Gaza și a omorât un lider Hamas în ultimele 24 de ore
  • Un palestinian de 16 ani a înjunghiat doi polițiști israelieni în Ierusalim
  • SUA anunță prezența unui submarin nuclear în apele Orientului Mijlociu
  • Șefii agențiilor ONU cer încetarea imediată a focului în Gaza
  • General (r) român: "Israelul va specula la maximum fereastra de oportunitate strategică"
  • Armata israeliană anunță că Fâșia Gaza a fost complet împărțită în două
  • Ministrul român de Externe a cerut autorităților din Egipt să sprijine evacuarea românilor din Fâșia Gaza  
  • Armata israeliană a anunțat lovituri semnificative în Gaza, care vor continua şi în zilele următoare
  • Centrul şi nordul Israelului sunt atacate de Hamas cu rachete aeriene
  • Internetul şi liniile telefonice, întrerupte din nou în Fâșia Gaza
  • Peste 300 de americani sau rezidenți americani şi membri de familie au fost evacuați în ultimele zile din Fâșia Gaza 
  • Un doctor de la Spitalul Shifa din Gaza descrie un "dezastru de sănătate" după atacurile israeliene
  • Papa Francisc îndeamnă la "oprirea în numele lui Dumnezeu” a războiului și cere ajutor umanitar pentru Gaza
  • Ministru israelian, sancționat de Benjamin Netanyahu, după ce a vorbit de o recurgere la bomba nucleară în Gaza

Update 22:35 Secretarul general al ONU: "Gaza devine un cimitir pentru copii".

Secretarul general al ONU Antonio Guterres, a spus, luni, că Gaza devine rapid "un cimitir pentru copii”. "Să-ți fie rușine!”, a fost răspunsul ministrului de externe israelian, scrie The Guardian.

Secretarul general al Organizației Națiunilor Unite a declarat că situația din Gaza este o "criză a umanității” și că enclava palestiniană devine rapid „un cimitir pentru copii”. "Sute de fete și băieți ar fi uciși sau răniți în fiecare zi”, a spus Guterres.

El și-a reiterat condamnarea „actelor de teroare abominabile comise de Hamas la 7 octombrie”, afirmând că luptătorii săi au folosit civili ca "scuturi umane” și continuă să lovească Israelul.

"Nimic nu poate justifica tortura, uciderea, rănirea și răpirea deliberată a civililor. Protecția civililor trebuie să fie primordială”, spune el.

Ministrul israelian de externe, Eli Cohen, l-a atacat pe secretarul general al ONU. "Să-ți fie rușine”, a scris Cohen pe X, etichetându-l pe Guterres.

"Mai mult de 30 de minori - printre care un bebeluș de 9 luni, precum și copii mici și copii care au asistat la uciderea cu sânge rece a părinților lor - sunt reținuți împotriva voinței lor în Fâșia Gaza. Hamas este problema în Gaza, nu acțiunile Israelului pentru a elimina această organizație teroristă”, a adăugat ministrul israelian.

Update 22:00 Departamentul de Apărare al SUA a anunțat că numărul trupelor americane care au suferit răni în ultima lună ca urmare a atacurilor non-strop ale milițiilor susținute de Iran asupra bazelor americane din Irak și Siria a crescut acum la cel puțin 46.

2 dintre soldați trebuind să fie transportați la Centrul Medical Regional Landstuhl din Germania pentru observare legată de o rănire la cap în urma unuia dintre atacuri.

Update 21:50 Biden, discuții cu Netanyahu despre posibilitatea unei pauza umanitare în Gaza.

Președintele american Joe Biden și premierul israelian Benjamin Netanyahu au avut o convorbire telefonică despre posibilitatea unor pauze tactice umanitare în Gaza și despre ostatici, transmite Reuters.

Purtătorul de cuvânt al Casei Albe, John Kirby, a declarat că guvernele american și israelian vor continua să fie în contact cu privire la astfel de pauze temporare și că Biden și Netanyahu au convenit să continue discuțiile în zilele următoare.

Kirby a precizat că se așteaptă ca mai mulți americani să părăsească Gaza și mai multe ajutoare să intre în zonă. El spune că nu ajung suficiente ajutoare în Gaza, adăugând că mai puțin de 30 de camioane cu ajutoare au intrat în Gaza în ultimele 24 de ore.

Biden și Netanyahu au discutat, de asemenea, despre situația din Cisiordania.

Update 21:05 IDF: Ca răspuns la lansările din Liban de mai devreme, avioanele de luptă ale FDI au lovit ținte aparținând organizației teroriste Hezbollah, în paralel cu loviturile de artilerie. 

Printre țintele lovite se numără o serie de locații care conțin bunuri tehnologice aparținând Hezbollah, o instalație de depozitare a armelor, posturi de lansare și infrastructură teroristă.  

Update 20:50 Generalul Daniel Hagari, purtătorul de cuvânt al Armatei Israeliene a făcut anunțurile referitoare la eliminările țintelor Hamas, la continuarea campaniei militare în Gaza și apelul făcut populației civile să se retragă din fața acestei operațiuni militare.

"În Gaza, luptătorii pe teren avansează conform planurilor operaționale. Luptătorii noștri, în ultimele ore, au eliminat un număr de teroriști și adâncesc presiunile asupra orașului Gaza.

Cu ajutorul serviciilor de informații, au eliminat în această noapte, comandanți și operativi Hamas. Eliminările au fost efectuate în combinație cu forțele aeriene, nu doar cele terestre.

Au fost eliminați unii dintre cei care s-au ocupat de planificarea măcelului din 7 octombrie.

Eliminarea operativilor care funcționează pe teren ai Hamas diminuează semnificativ capacitățile operaționale, bineînțeles, ale Hamas. Luptătorii din diviziile de geniști distrug tuneluri și mine amplasate.

Avem diverse metode de a distruge acele tuneluri subterane pe care le descoperim. Este vorba de tuneluri amplasate sub instituții umanitare și spitale.

Hamas se folosește de oameni ca scut uman și de acele structuri civile. Au fost găsite peste 50 de orificii de lansare de rachete în preajma instalațiilor civile.

Forțele aeriene însoțesc forțele terestre cu bombardamente în timp ce avansează în orașul Gaza.

Comandamentul centrului Israel, Forțele Speciale de comandă au eliminat un grup de teroriști. Vom continua să acționăm pentru o contracarare a operațiunilor teroriste.

Suntem în curs de asalt, de atac. Asaltul continuă ca și cele care au fost efectuate în ultimele zile. Atacăm și în partea de nord, ca răspuns la orice tentative de atac și lansare din partea de nord a Israelului, adică din partea de sud a Libanului.

Instrucțiunile comandamentului frontului domestic salvează vieți. Ar trebui urmărite în continuare. Dispersarea, timp de 10 minute între alarme, salvează viețile", a declarat Generalul Daniel Hagari.

Update 19:20 IDF: Un comandant cheie al Hamas a fost ucis într-un atac aerian țintit.

Un comandant Hamas despre care se crede că se numără printre cei care au ordonat atacurile din 7 octombrie din Israel a fost ucis în cursul nopții într-un atac aerian, potrivit Forțelor de Apărare Israeliene (IDF), relatează Jerusalem Post, citat de The Guardian.

Publicația susține că este vorba de Wael Asefa, un important comandant al Hamas.

Ziarul a relatat că acesta a fost ucis într-un atac țintit al forțelor aeriene israeliene duminică seara, acționând pe baza informațiilor furnizate de agenția de securitate internă a Israelului și de direcția de informații militare.

Asefa a fost încarcerat din 1992 până în 1998 pentru implicarea sa în atacuri teroriste împotriva comunităților israeliene și a personalului IDF și ar fi fost fost unul dintre cei care au ajutat la planificarea atacului și unul dintre cei care ar fi ordonat atacurile din 7 octombrie.

Update 18:30 Premierul Benjamin Netanyahu a declarat că războiul Israelului împotriva Hamas "nu este o bătălie locală".

"Victoria noastră este victoria voastră", a spus acesta.

"Dacă Orientul Mijlociu cade în mâinile axei terorii, Europa va fi următoarea", avertizează Netanyahu. "Și nimeni nu va fi în siguranță".

Netanyahu revine la temele pe care le-a folosit în ultimele săptămâni, numind lupta o "bătălie mai amplă între civilizație și barbarie".

"Barbaria este condusă de o axă mai largă a terorii", spune el. "Axa terorii este condusă de Iran. Aceasta include Hezbollah, Hamas, Houthis și celelalte slugi ale acestora. Ei caută să readucă Orientul Mijlociu și lumea înapoi într-o epocă întunecată. Ei caută să torpileze, să deraieze orice progres spre pace".

Netanyahu spune că, după ce Israelul va distruge Hamas, va oferi locuitorilor din Gaza "un viitor real, un viitor plin de promisiuni și speranță".

Update 17:50 Ungaria cere ajutorul Qatarului pentru eliberarea cetățenilor luați ostatici de Hamas

Printre "câteva sute” de ostatici luați de gruparea militantă se numără cinci cetățeni maghiari, a declarat biroul de comunicații internaționale al guvernului pe site-ul său.

Guvernul maghiar este în contact permanent cu grupul de lucru înființat de guvernul israelian pentru eliberarea tuturor ostaticilor, a precizat Ministrul maghiar de externe Péter Szijjártó.

El a vorbit la telefon cu omologul său din Qatar, Soltan bin Saad Al-Muraikhi, duminică, iar aceştia au analizat situaţia de securitate din regiune, a adăugat biroul de comunicaţii. 

"I-am spus colegului meu că știm despre cinci persoane care dețin și cetățenia maghiară care au fost luate ostatici și i-au cerut ajutorul pentru eliberarea lor”, a spus Szijjártó.

Numele ostaticilor fuseseră date ministrului Qatar, care a promis că va oferi informații relevante de îndată ce le va avea.

"Suntem recunoscători Qatarului și guvernului Qatar pentru ajutorul acordat”, a spus Szijjártó.

Statul din Golful Persic a devenit proeminent în eforturile de a media acordurile dintre Israel, Hamas și Egipt -- adesea în coordonare cu Statele Unite -- pentru eliberarea ostaticilor, precum și evacuarea cetățenilor străini din Gaza.

Update 16:30 Punctul de trecere a frontierei Rafah s-a deschis luni. Nouă palestinieni răniți ajung în Egipt  

Punctul de trecere a frontierei Rafah s-a deschis pentru a permite luni intrarea în Egipt a cetățenilor străini și a palestinienilor răniți, a declarat un oficial egiptean de frontieră unui jurnalist CNN la Rafah.  

Oficialul a precizat că un total de nouă palestinieni răniți, cu răni grave suferite în urma loviturilor aeriene israeliene din Gaza, au putut trece, pentru a primi tratament în spitalele din Egipt.

Cinci persoane i-au însoțit pe răniți, a adăugat oficialul.

Potrivit unei numărători CNN, acest lucru ridică la 93 numărul total al palestinienilor care au fost transferați în Egipt pentru tratament.  

Ambulanțele s-au aliniat lângă graniță luni, înainte ca palestinienilor răniți să li se permită să treacă, așteptând să îi transporte la spitale.

Autoritatea Generală pentru Puncte de Trecere și Frontiere din Gaza a anunțat, de asemenea, luni după-amiază, că punctul de trecere Rafah s-a deschis pentru cetățenii străini și egipteni ale căror nume au fost incluse pe lista inițială din 1 noiembrie, când frontiera s-a deschis oficial pentru evacuări.

Autoritatea i-a îndemnat pe acești oameni să se îndrepte imediat spre punctul de trecere, subliniind că numai celor de pe listă li se va permite să treacă.  

În direcția opusă, cel puțin 25 de camioane cu ajutoare, trimise de Semiluna Roșie egipteană, au trecut duminică în Gaza, a declarat pentru CNN Societatea Semilună Roșie Palestiniană (PRCS) din Ramallah.

Update 14:41 Forțele de Apărare israeliene, IDF, au comunicat că în cursul nopții au fost arestate 38 de persoane în Iudeea și Samaria.

Dintre cei arestați, cinci fac parte din gruparea militantă Hamas, potrivit unui comunicat al IDF.

Armata israeliană a mai precizat că soldații au fost atacați cu pietre și că protestatarii au fost dispersați cu focuri de armă.

Update 13:52 O barieră de beton care bloca punctul de trecere dintre Gaza și Egipt de la Rafah a fost îndepărtată, relatează CNN.

Sursa citată adaugă că, în acest timp, mai multe camioane cu ajutoare de la Semiluna Roșie din Egipt au început să se alinieze pe partea egipteană a frontierei.

Punctul de trecere Rafah este în prezent singura cale de intrare și de ieșire din Gaza.

Acest punct a fost închis, sâmbătă, după ce un atac aerian israelian a vizat o ambulanță a Semilunii Roșii palestiniene.

Forțele de Apărare Israeliene, IDF, susțin că ambulanța era folosită de Hamas, acuzație respinsă de ministerul palestinian al Sănătății din Gaza, condus de gruparea islamistă.

CNN notează că, după îndepărtarea barierei de beton, este de așteptat ca ajutorul umanitar să intre, luni, în Gaza, iar mai mulți cetățeni străini și pacienți palestinieni să intre în Egipt.

Update 13:16 Ministrul român de Externe a vorbit, luni, despre situația persoanelor cu cetățenie română blocate în Fâșia Gaza de la începutul războiului declanșat de Hamas prin atacul asupra Israelului din 7 octombrie.

"Din păcate, situația din teren nu permite la acest moment evacuarea cetățenilor străini din Gaza, punctul de frontieră Rafah fiind în continuare blocat. Negocierile pentru deblocare continuă între actorii implicați. Celula de Criză MAE continuă demersurile susținute, pe toate palierele menționate, în vederea evacuării cetățenilor români", a spus Odobescu.

Ministrul a precizat că autoritățile de la București mențin dialogul cu autoritățile israeliene și egiptene, cu Delegația UE la Cairo și cu misiunile diplomatice acreditate la în capitala egipteană, în vederea unei coordonări strânse a demersurilor de evacuare a cetățenilor români.

260 de români și membri ai familiilor acestora au cerut să fie evacuați din Gaza, în timp ce în enclava palestiniană asediată de Israel se află 350 de persoane cu cetățenie română.

De asemenea, se știe până în acest moment că șase persoane care au și cetățenie română au fost răpite de Hamas și duse în Gaza.

Update 13:09 Uniunea Europeană va crește ajutorul umanitar pentru Gaza cu 25 de milioane de euro.

Precizarea a fost făcută, luni, de șefa Comisiei Europene, Ursula von der Leyen.

"Astfel, Uniunea Europeană va cheltui în total 100 de milioane de euro pentru ajutor umanitar destinat civililor din Gaza", a arătat von der Leyen.

Update 12:30 Un copil moare la fiecare 10 minute şi alți doi sunt răniți în Fâșia Gaza de la izbucnirea războiului dintre Israel şi gruparea islamistă palestiniană Hamas.

Statistica este comunicată de UNICEF, Agenția ONU pentru Copii.

"Gaza a devenit un cimitir pentru copii şi este iadul pe pământ pentru toți ceilalți", a declarat purtătorul de cuvânt al agenției, James Elder.

Duminică, Ministerul Sănătății din Gaza, condus de Hamas, a informat că cel puțin 4.000 de copii au murit, 1.250 sunt dați dispăruți și alți 8.067 au fost răniți în atacurile efectuate de Forțele israeliene de Apărare, IDF.

Datele comunicate de Hamas nu pot fi verificate în mod independent.

Update 11:34 Ministerul Sănătății din Fâșia Gaza, condus de Hamas, afirmă că cel puțin 9 770 de palestinieni, inclusiv 4 008 copii, au fost uciși în loviturile aeriene israeliene efectuate începând cu 7 octombrie.

Sursa citată mai precizează că, în cursul ultimei nopți, peste 200 de oameni au murit în enclava palestiniană.

Presa internațională amintește că datele publicate de ministerul Hamas nu pot fi verificate independent.

Update 10:34 Secretarul de stat al SUA, Antony Blinken, se află în capitala turcă Ankara, la finalul vizitei sale în Orientul Mijlociu, care a inclus discuții cu liderii politici din Cisiordania și deplasări în Iordania și Irak.

El s-a întâlnit, luni dimineață, cu ministrul turc de Externe Hakan Fidan, pentru discuții cu ușile închise.

Vizita lui Blinken în Turcia are loc pe fondul creșterii sentimentului anti-american în această țară.

Duminică, poliția turcă a oprit grup de protestatari pro-palestinieni în timp ce aceștia încercau să forțeze intrarea în baza militară de la Incirlik, unde sunt staționate forțe americane.

Președintele turc Recep Tayyip Erdogan a declarat ieri că este "datoria" țării sale să oprească vărsarea de sânge din Gaza și să îi salveze pe palestinieni de "opresiunea Israelului".

Relațiile dintre Israel și Turcia s-au deteriorat de la începutul războiului declanșat de organizația Hamas prin atacul din 7 octombrie.

Ambele țări și-au rechemat diplomații iar Erdogan a spus că a încetat să-l considere partener de dialog pe premierul israelian Benjamin Netanyahu. 

Președintele turc a precizat, totuși, că nu dorește să rupă legăturile cu Israelul.

09:47 Un atac terorist a avut loc, luni dimineață, în Orașul Vechi din Ierusalim.

Potrivit autorităților israeliene, un atacator a înjunghiat doi ofițeri ai Poliției de Frontieră chiar în fața intrării prin Poarta lui Irod în Orașul Vechi.

O femeie polițist a fost grav rănită și este în prezent în stare critică. Celălat ofițer de poliție s-a ales cu răni ușoare.

Ambii polițiști răniți au fost transportați la spitalul Hadassah Mount Scopus, potrivit serviciului israelian de urgență Magen David Adom.

Atacatorul a fost împușcat mortal de alți polițiști. S-a dovedit ulterior că acesta este un adolescent palestinian de 16 ani din cartierul Issawiya al Ierusalimului de Est.

Poliția a demarat verificări în zona incidentului, în căutarea altor posibili atacatori.

Update 09:30 Militarii armatei israeliene au lovit 450 de ținte în Gaza în ultima zi, iar în timpul atacurilor a fost ucis un comandant al Hamas din domeniul securității

"În ultima zi, avioanele de luptă ale forțelor aeriene au atacat aproximativ 450 de ținte ale organizației teroriste Hamas, inclusiv complexuri militare, posturi de observare și poziții antiaeriene", se arată într-o declarație oficială.

În paralel, forțele navale israeliene au atacat centre de comandă, poziții de lansare a rachetelor antitanc și alte posturi de observare ale Hamas, susțin israelienii.

În loviturile aeriene a fost eliminat responsabilul pentru securitate al Hamas, Jamal Musa.

De asemenea, militarii israelieni susțin că au preluat controlul unui complex Hamas în interiorul Gaza, în care se află posturi de observare, facilități de antrenament și tuneluri.

Update 08:29 Armata americană a făcut un anunț rar prin care confirmă că un submarin nuclear de clasa Ohio cu rachete ghidate a ajuns în Orientul Mijlociu.

Este  un mesaj de descurajare pentru adversarii Israelului în regiune, în timp ce administrația Biden încearcă să escaladarea războiului dintre statul evreu și Hamas. 

Anunțul făcut, duminică, de Comandamentul Central al SUA, este însoțit de o fotografie ce pare să arate submarinul în Canalul Suez, la nord-est de Cairo.

Update 08:23 "Faptul că un astfel de submarin trece aproape la vedere prin Canalul Suez este un gest care se dorește  unul de descurajare al altor părți în eventuala intervenție pe care ar intenționa să o facă în conflictul dintre Israel și Hamas.

Legat de război, Israelul va continua operațiunea de neutralizare (a Hamas) utilizând la maximum fereastra de oportunitate strategică pe care este convins că o are.

Planificatorii și decidenții politici și militari din Israel îşi dau seama că nu pot întinde la nesfârșit un asemenea conflict şi trebuie să acționeze extrem de eficient cât timp acțiunea lor este sprijinită sau acceptată tacit de comunitatea internațională", a spus, la Antena 3 CNN, generalul (r) Mircea Mîndrescu.

Update 08:00 Șefii tuturor agențiilor importante ale Organizației Națiunile Unite au emis o declarație comună prin care solicită o încetare imediată a focului în Gaza.

"Timp de aproape o lună, lumea a urmărit cu șoc și groază evoluția situației din Israel și din teritoriile palestiniene ocupate, în fața numărului tot mai mare de vieți pierdute și distruse. Uciderea îngrozitoare a și mai multor civili în Gaza este revoltătoare, la fel ca și lipsirea a 2,2 milioane de palestinieni de la hrană, apă, medicamente, electricitate și combustibil. Ajunge!", este mesajul transmis de reprezentanții ONU.

Conducătorii agențiilor ONU au invocat "pierderile îngrozitoare" de vieți omenești, de ambele părți, și au cerut eliberarea necondiționată a ostaticilor luați de Hamas 

În document se mai arată scrie că 88 de persoane care lucrau pentru UNRWA, agenția care se ocupă de refugiații palestinieni, au fost ucise începând cu 7 octombrie. 

Acesta este cel mai mare număr de victime în rândurile angajaților ONU înregistrat vreodată într-un singur conflict, susțin semnatarii declarației.

Update 00:01 Armata israeliană anunță că Fâșia Gaza a fost complet împărțită în două

Anunțul a fost făcut de purtătorul de cuvânt al armatei israeliene, Daniel Hagari, care a spus că acum există "o Gaza de nord şi una de sud", informează DPA, citată de Agerpres. 

Unitățile armatei israeliene au ajuns pe coasta din partea de sud a orașului Gaza şi controlează zona, a spus Hagari. Orașul Gaza este acum complet înconjurat, a adăugat el, apreciind că acesta este un pas decisiv.

Cu toate acestea, civilii ar trebui să poată în continuare să fugă în partea de sud a Fâşiei Gaza, a mai declarat Daniel Hagari. El a confirmat, de asemenea, că atacurile aeriene vor fi extinse pe coastă dens populată. Potrivit companiei palestiniene de telecomunicații Paltel, toate serviciile de comunicații şi internet sunt, din nou, întrerupte în Fâșia Gaza.

Război în Israel, 5 noiembrie 2023 | MAE România "Autoritățile de la Cairo acordă atenție solicitării de evacuare a cetățenilor români din Fâșia Gaza”

Război în Israel, 4 noiembrie 2023 | Ministrul israelian al Apărării: "Îl vom găsi şi îl vom elimina pe liderul Hamas din Fâşia Gaza"

Război în Israel, 3 noiembrie 2023 | Armata israeliană recunoaşte atacul asupra unui convoi de ambulanţe, folosit de Hamas pentru transport arme şi terorişti

Război în Israel, 2 noiembrie 2023 | Armata israeliană a anunţat că a încercuit oraşul Gaza: "Peste 130 de terorişti au fost eliminați"

Război în Israel, 1 noiembrie 2023 | SUA consideră că Hamas nu va putea conduce Gaza după conflict

×
Subiecte în articol: Război în Israel
Benzina și motorina se scumpesc considerabil de la 1 iulie!
x close