Antena 3 CNN Show Canicula, responsabilă pentru înmulţirea accidentelor rutiere. Vezi care este explicaţia

Canicula, responsabilă pentru înmulţirea accidentelor rutiere. Vezi care este explicaţia

Canicula, responsabilă pentru înmulţirea accidentelor rutiere. Vezi care este explicaţia
Sursa foto: Foto: Antena3.ro
15 Iul 2011   •   20:21

V-aţi întrebat vreodată ce se întâmplă cu organismul nostru atunci când intră în contact cu arşiţa? Medicii spun că pulsul este mai alert, rinichii nu mai funcţionează corect şi plămânii sunt suprasolicitaţi. Obosim foarte repede, ne concentrăm mai greu şi suntem neatenţi. Nici de condus nu mai conducem bine, spune Poliţia Rutieră. Din cauza caniculei, accidentele rutiere s-au înmulţit.

Canicula îi face pe cei mai mulţi dintre şoferi să-şi piardă din reflexe. O spune chiar Poliţia Rutieră. Cei mai afectaţi sunt cei care nu au aer condiţionat în maşină.

Într-un autoturism lăsat vineri la soare 20 de minute, fără aer condiţionat, temperatura a ajuns la 50 de grade Celsius. Şi a crescut... Un chin pentru cel de la volan: l-au luat durerile de cap şi-a obosit după doar câţiva kilometri.

Oboseala îi face neîndemânatici chiar şi pe cei mai experimentaţi şoferi. În 7 luni, 81 de accidente au fost puse pe seama oboselii. În urma lor 27 de oameni au murit şi alţi 100 s-au ales cu răni grave.

Căldura excesivă ne dă tot organismul peste cap. Pielea este prima afectată. Din cauza temperaturilor ridicate se dilată vasele, începem să pierdem lichidele din organism. Ca urmare, centrii reglării din hipotalamus nu mai funcţionează normal.

Când mercurul începe să urce în termometru, cei mai mulţi dintre noi alegem să ne îmbrăcăm cât mai sumar. Mare greşeală, spun doctorii.

Pe căldură ar trebui să umblăm cât mai acoperiţi. Exact ca beduinii. Cu cât mai puţină piele vede soarele, cu atât mai puţine probleme de sănătate. Expunerea repetată şi îndelungată la soare duce la cancer de piele.

Căldura dereglează tot organismul, iar efectele sunt uneori dificil de combătut. Aşa că mai bine, spun medicii, puneţi accentul pe prevenţie.

 


×
Parteneri
Situaţie critică în Slănic Prahova: o stradă s-a surpat! ISU intervine
x close